Kajin: Nisam htio sjediti uz dvolične

Sjednica povodom Dana županije (D. ŠTIFANIĆ)
Sjednica povodom Dana županije (D. ŠTIFANIĆ)

Pred dva, tri mjeseca na predsjedništvu IDS-a poručeno mi je da više neću biti pozivan niti ću moći govoriti na raznim skupovima, veli potpredsjednik IDS-a i saborski zastupnik Damir Kajin o svom nedolasku na Dan Županije koji je 25. rujna obilježen svečanom sjednicom Županijske skupštine u Pazinu. Njegov nedolazak nije ostao nezamijećen. Na Danu Županije su posebno pozdravljeni saborski zastupnici Valter Boljunčić i Giovani Sponza iz IDS-a.  

- Bio sam na svom radnom mjestu, u Saboru, i sudjelovao u raspravi, kao i kolege iz Istre Silvano Hrelja i Peđa Grbin, a sa saborske govornice sam svim građanima Istre čestitao 25. rujna, kaže Kajin. Ističe da su odredbe o antifašizmu u Programsku deklaraciju IDS-a unesene na njegovo insistiranje i da je taj tekst izvorno njegov. Za vrlo jasnu poruku koja mu je odaslana iz vrha njegove stranke kaže da ne služi predsjedništvu na čast.

- Nisam htio sjediti uz one koji su dvolični i poigravaju se s građanima Istre. Mislim na one koji sjede u prvom redu, dodatno je pojasnio Kajin svoj nedolazak na županijsku feštu.

Zastupnik SDP-a Peđa Grbin, koji ne krije ambiciju da se kandidira za gradonačelnika Pule na lokalnim izborima u svibnju 2013., veli da nije mogao staviti svečanu sjednicu Županijske skupštine ispred radnih obaveza. Uz sudjelovanje na raspravi u Saboru veli da je taj dan bio dužan prisustvovati i na sjednici  Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije i da su to jedini razlozi zašto nije bio na pazinskoj svečanosti.

HSU-ovac Silvano Hrelja kaže da je lani bio na obilježavanju Dana Županije i da je to namjeravao i ove godine, ali je u zadnji trenutak došlo do promjene - dnevni red Sabora izmijenjen je u petak pa je utorak, 25. rujna, bio radni dan u Saboru. Uz to Hrelja je predsjednik saborskog odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo pa je i tu imao obaveza. Ističe da mu je žao što nije uspio doći na obilježavanje Dana Županije, ali "dužnosti  zastupnika se moraju odraditi". (Selvina BENIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter