Kajin: Nemamo za klime, a maštamo o novoj bolnici

Damir Kajin: Flego jest župan, ali Jakovčić i dalje vodi Županiju! (M. ANGELINI)
Damir Kajin: Flego jest župan, ali Jakovčić i dalje vodi Županiju! (M. ANGELINI)

- Glas Istre je pogrešno prenio da sam županu Valteru Flegu poručio "ti ili si bezobrazan ili si blesav" na ovotjednoj sjednici Skupštine Istarske županije. Rekao sam, i to sada ponavljam, "ti ili si bezobrazan ili si nezreo", što je bitno drukčije.

Tim je riječima Damir Kajin, saborski zastupnik i županijski vijećnik, započeo današnju konferenciju za novinare održanu u sjedištu pulskog SDP-a.

Ponovio je ono što je govorio na sjednici Županijske skupštine, poput toga da je nužno da se više od milijuna kuna, kojima se financira njujorški ured Istarske županije, a "koji služi za posjet rodbini u SAD-u", preusmjeri u postavljanje klima-uređaja u pulsku bolnicu. "Nemamo za klime u staroj bolnici, a maštamo o novoj", dodao je.

- Flego jest župan, ali Jakovčić i dalje vodi Županiju!, iznio je Kajin. Upitan da pojasni svoju tezu rekao je da je Jakovčić vodi putem svojih ljudi koji su ostali raditi u Županiji. "Nego tko vodi Županiju ako ne Jakovčić? Ne čini to on iz sjene, već s trona predsjednika IDS-a! Sada više vremena posvećuje radu Županije nego ranije. Nikad nije ostao do zadnje točke Županijske skupštine, a sada jest."

U nastavku je Kajin rekao da je od 2003. do 2011. na istarskom poluotoku provedena najveća pljačka, po njemu veća od pretvorbe i privatizacije iz 1992. godine.

- Milijuni kvadrata završili su u privatnom vlasništvu istarskih čelnika, članova IDS-a, za siću. Prodano je svako brdo, urbanizirano pa preprodano. Otvorili su urede za svoje ljubavnice, kupili su privatnu uljaru javnim novcem, pomagali otimačinu rovinjske imovine Radomira Konstatinovića, srpskog filozofa i borca protiv Slobodana Miloševića, nabrojio je Kajin te ustvrdio da je vodstvo IDS-a Istru je sanaderiziralo i kroz to je istrijanstvo eutanazirano. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter