Kajin: Neka Jakovčić napokon kaže tko laže

Damir Kajin (M. MIJOŠEK)
Damir Kajin (M. MIJOŠEK)

- Nakon što su djelatnici Lučke kapetanije u Puli drogu dilali službenim gliserom, a policajci službenim autima, u posao službenim autom ubacili su se i kriminalni, odnosno komunalni redari iz Poreča koji drogu u tom gradu dilaju "paukom" a skrivaju ju navodno u gradskim frižiderima, rekao je između ostalog na jučerašnjoj konferenciji za novinare predsjednik ID-a i saborski zastupnik Damir Kajin. Pozvao je potom Ivana Jakovčića da se podvrgne detektoru laži u nekoj njemu najbližoj policijskoj postaji u Njemačkoj ili Belgiji, a ne u Puli jer ondje ima "starog kadra".

- Neka Jakovčić napokon kaže tko laže, on ili List. Istra ima problema: reket, kriminal, droga, pretvaranje javnog u privatno, korupcija i nepotizam zaustavlja Istru. Djelatnici Lučke kapetanije su borše droge uzimali na otvorenom moru, doveli na kopno i potom davali tu drogu policijskim inspektorima. Oni bi službenim autima tu drogu dilali oko škola. Svim vodećim IDS-ovcima bi trebalo provjeriti što drže u bočicama od borotalka, kaže Kajin.

Govoreći o načinu uštede u Istri te kako 42 jedinice lokalne samouprave u Istri mogu uštedjeti 70 milijuna kuna, Kajin je rekao da nitko ne pomisli dizati prireze. Takvom bi poreznom politikom i izmjenom poreznog zakona Istra ostala bez 10 milijuna eura, zaključio je Kajin. (C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter