Kajin: Nećemo lagati i nećemo krasti

Moji bivši drugovi bi radije izabrali kaznenu nedodirljivost, Damir Kajin (M. ANGELINI)
Moji bivši drugovi bi radije izabrali kaznenu nedodirljivost, Damir Kajin (M. ANGELINI)

Nezavisni kandidat za istarskog župana s liste SDP-ove lige Damir Kajin na tribini u Ližnjanu govorio je o već poznatim problemima koji po njegovom viđenju koče Istru i ne dozvoljavaju napredak.

Kajin je istaknuo da njegova lista nudi drugačiju filozofiju te da neće dijeliti funkcije onima koji imaju partijsku knjižicu.

- Nemam ništa protiv još aktualnog načelnika Općine Ližnjan Srećka Ševerlice. Ližnjan je sve ove godine previše stagnirao, nije se razvijao kao turističko središte već se isključivo držao svoje tradicije poljoprivrede i ribarstva.

No, unatoč tome u Ližnjanu se još uvijek može napraviti puno, istaknuo je Kajin podržavši kandidaturu SDP-ove kandidatkinje za načelnicu općine Maju Cvek.

Kajin je naglasio da Istra mora biti mjesto gdje će se živjeti bez straha i bez nepotizma.

"Ovakav način rada aktualne istarske vlasti je bio nezamisliv i u doba komunizma. Mi nećemo lagati i nećemo krasti kao što su to činili drugi. I ja sam mogao šutjeti i kupiti si brdo kraj Bala, no to nisam želio učiniti, ali sam zato sve te godine imao pristojnu plaću.

Ja mogu mirno spavati za razliku od onih koji su si unatoč zabrani dizali gradonačelničke plaće. Pred nama je drugi krug izbora za župana, bolje rečeno druga utakmica koju ćemo zasigurno dobiti.

Samo birači mogu promijeniti Istru, drugog rješenja nema. Istrom se neće više upravljati kao s mafijom jer dio aktualne vlasti u Istri kontrolira pravosuđe, policiju i medije, a da je pritom u ovih 20 godina izgrađeno samo pet hotela", istaknuo je Kajin.

Kajin se dotaknuo i posljednjih događanja kao što je navodna nezakonita plaća buzetskog gradonačelnika Valtera Flega, Jakovčićeve latifundije na Sv. Jurju te njegovih kredita za koje je i sam bio jamac.

"Zar je napad na Istru otkriti svima nama to čudo kojim on uspijeva svojom plaćom namiriti sve te kredite. Pa neka nama Jakovčić otkrije to čudo pa da i mi možemo poslovati na isti način. Što god izvodili naši protivnici, nitko neće Istri oduzeti regionalni karakter. Odgovorno tvrdim, a to čini i premijer Zoran Milanović, da će Istra imati veći samoupravni karakter no što ga je imala dosad. Moji bivši drugovi bi radije izabrali kaznenu nedodirljivost nego novac iz Zagreba potreban za javno dobro", rekao je Kajin.

Na tribini je govorila i Maja Cvek koja je pozvala da upravo njoj daju povjerenje u budućem načelničkom mandatu.

Uslijedila su iz publike nimalo benevolentna pitanja usmjerena Damiru Kajinu. Pitali su ga kada je shvatio da su u IDS-u svi ladri, je li to shvatio prije deset godina i šutio ili je to shvatio unazad par mjeseci kad im je vratio "partijsku knjižicu".

Kajin je na to odgovorio da su njegovi donedavni stranački drugovi vrlo dobro znali što čine te da s Jakovčićem već nekoliko godina nije komunicirao. Upravo ga je to navelo da nastavi samostalni politički put. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter