Kajin neće u Istarske demokrate, ali ih podržava

Damir Kajin (M. ANGELINI)
Damir Kajin (M. ANGELINI)

Odgovarajući na pitanja novinara o eventualnom ulasku u stranku Istarski demokrati, čije je osnivanje najavio Bruno Poropat, nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare rekao da podržava i njih i sve one koji misle dobro o Istri, budući da "ovo što je danas na političkoj pozornici nije dobro za Istrijane".

- Podržat ću politiku Istra Istrijanima, a ne krupnom kapitalu, narko-kartelima ili bilo kojim strankama. Neka alternativa koja ide u tom pravcu, koja diljem Istre ima bezbroj nezavisnih vijećnika i koja može okupiti ljude čistih ruku, Istri je sigurno potrebna. Takvu politiku mogu podržavati, ali moj status će i ubuduće biti ovakav kakav je do sada, rekao je. Na pitanje ima li u Hrvatskoj previše županija, odnosno gradova i općina, kazao je da se Hrvatska mora reorganizirati, inače neće preživjeti ono što je čeka za godinu, dvije. Reorganizacija bi, dodao je, trebala obuhvatiti i socijalu, zdravstvo, državnu upravu i lokalni samoupravu.

- Danas u strukturi državne nadgradnje imamo 100 tisuća više zaposlenih nego 1990. S druge strane, imamo 600.000 manje zaposlenih u realnom sektoru. To godišnje iznosi 15 milijardi kuna i to više ne može podnijeti ni država, ni porezni obveznici. Lokalna samouprava i država postaju sami sebi svrha, previše je lokalnih samouprava i netko će o tome morati povesti računa. No, Istarska županija je neupitna, ona će i dalje ostati županija, ali se mora mijenjati iznutra jer je danas sama sebi svrha. Uz proračun od 417 milijuna kuna, ni za kakve investicije nema ni lipe, a sav novac troši na vlastito održavanje na vlasti, što je najvidljivije u izdvajanju dva do 2,8 milijuna kuna samo za medije, rekao je Kajin. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter