Kajin neće na sastanak predsjedništva IDS-a

Damir Kajin (M. MIJOŠEK)
Damir Kajin (M. MIJOŠEK)

Uoči večerašnjeg sastanka predsjedništva IDS-a, njegov potpredsjednik i saborski zastupnik Damir Kajin za Glas Istre je izjavio da na taj sastanak neće doći. On smatra da to što vodstvo IDS-a i čelnik stranke Ivan Jakovčić rade predstavlja čisti pokušaj destabilizacije Istre, što je zabrinjavajuće.

- Nije bez veze izabrana sintagma da Jakovčić vodi IDS kao mafijašku organizaciju. Prije nego što se ta poruka poslala Jakovčiću, poslana je njegovom prijatelju koji je na raport pozivao svakog ministra, ako je i zucnuo o Ivanu Jakovčiću. To je Ivo Sanader. Politika Ivana Jakovčića je suluda politika, na štetu IDS-a i građana Istre. Sva sreća da s druge strane imamo premijera Zorana Milanovića i predsjednika Ivu Josipovića koji nad građanima Istre neće trenirati strogoću, kaže Kajin.

- Uspoređivati Milanovića s Tuđmanom te da destabilizira Istru ili pak da Rijeka želi preuzeti Istru je suludo. Pojedincima gori pod petama... Pojedinci se žele prikazati kao političke žrtve. Poručujem kolegi Ninu da ne šalje djecu u minsko polje, već da se osobno kandidira i neka o njemu ili o Kajinu, Flegu ili bilo kome odluči stranka, odnosno Istrani. Ne radikalizirajte, ne palite vatru, narod Istre neće slijediti tu politiku. Valter Flego je čovjek kojem bih dao krv. Za njega sam se osobno zauzeo da postane to što jest. No, na žalost u Buzetu, osim kanti i tanci, se ništa ne dešava, nastavio je on.

- U IDS-u pojedinci kontroliraju više od dvije milijarde kuna financijskih sredstava. Tu su mediji, PR agencije, zaposlenici. Svi ti ljudi s pravom su zabrinuti što će se ovih dana desiti. Jakovčić je 12 godina župan i vrijeme je da Istrani ocijene njegovu politiku. Mislim da je došlo vrijeme da se u Istri živi bez straha. Zato večeras na sastanak predsjedništva neću doći jer ne želim sudjelovati na Jakovčićevim igrokazima, zaključio je Kajin. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter