Kajin ne vjeruje policiji u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

O svojem saznanju da je "još jedna policijska postaja na zapadnoj obali Istre zrela za čistku", o čemu je prekjučer govorio na konferenciji za novinare, nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin ne želi podnijeti prijavu niti razgovarati s policijom u Istarskoj županiji.

Jučer nam je rekao da će o svim detaljima obavijestiti isključivo novog glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, ako, kako je kazao, ovaj dođe na saborsku raspravu.

- Pogledajte što se zbivalo uoči otkrića pomagača narkodilera u Puli. Tu informaciju ni sam šef policije, g. Cestar, nije podijelio sa svojim podređenima. Tako je barem sam rekao, kaže Kajin.

- Tvrdim da jedna policijska postaja na zapadnoj obali Istre ima problem i o tome sam spreman razgovarati s Cvitanom. Njemu ću reći i imena kojima raspolažem, iako vjerujem da ih oni imaju jer istrage traju najmanje godinu dana. Nisam spreman o tome govoriti ljudima u Puli, jer ako svojim djelatnicima ne vjeruje ni šef policije, g. Cestar, onda im ni ja ne vjerujem, poručuje.

No, načelnik PU istarske Dragutin Cestar to je prokomentirao naglasivši da on ima povjerenja u svoje suradnike i da to nije upitno.

- Međutim, vjerujem da je logično da su o pojedinim postupanjima, posebice onima koja su tajna ili koje vode druga tijela, upoznati samo oni djelatnici koji su neophodni da bi se posao uspješno obavio, rekao nam je jučer Cestar.

Nadalje, iz policije nam je potvrđeno da nemaju nikakvih prijava ni saznanja koja bi mogla biti vezana uz Kajinovu izjavu da je "još jedna policijska postaja na zapadnoj obali Istre zrela za čistku".

Po organizacijskoj podjeli, na zapadnoj obali Istre nalaze se tri policijske postaje - u Umagu, Poreču i Rovinju. (D. GRAKALIĆ, M. SARDELIN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter