Kajin najglasniji Istrijan u Saboru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Saborski zastupnici otišli su na dvomjesečni godišnji odmor, a za njima je ostala statistika o tome što su i koliko radili u dosadašnjem mandatu. Prema podacima saborske dokumentacijske službe, među istarskim zastupnicima najglasniji je, kao i proteklih godina, bio Damir Kajin, dok se za riječ najmanje javljala SDP-ova Ada Damjanac, čiji je obnovljeni zamjenski mandat započeo tek 7. lipnja.

IDS-ovi zastupnici Valter Boljunčić i Giovanni Sponza nalaze se u "zlatnoj sredini" po broju javljanja. Boljunčić, koji je predsjednik Kluba zastupnika IDS-a i nezavisnog Furija Radina javio se za riječ 55 puta, dok se Sponza javio 20 puta. Furio Radin, predstavnik talijanske nacionalne manjine, za riječ se javio 26 puta.

Nezavisni Damir Kajin (koji je saborsku statistiku počeo "popunjavati" kao član IDS-a) javio se 177 puta u sabornici, čime je ostvario sveukupno 16. mjesto među 150 saborskih zastupnika.

SDP-ovi istarski zastupnici Peđa Grbin i Tanja Vrbat bili su aktivni na Markovu trgu. Grbin se za riječ javio 157 puta, čemu treba zahvaliti i predsjedničkom mjestu u Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav, dok je Vrbat raspravljala 23 puta.

Labinjanka Nansi Tireli iz Hrvatskih laburista - stranke rada "odradila" je 146 saborskih istupa. Šef HSU-a Silvano Hrelja ostvario je 68 saborskih nastupa. (D. GRAKALIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter