Kajin: Muzil treba biti oaza za građane


Koalicijski kandidat SDP-a za istarskog župana Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare na tvrđavi Maria Luisa na Muzilu rekao da ovaj prostor mora biti drugačije valoriziran no što su to namjeravali učiniti IDS i Vlada RH u sklopu projekta Brijuni Rivijera.

- Ovo je previše atraktivan prostor da bi se s njime tako lako manipuliralo. Podržavam civilno društvo i razne udruge koje od Muzila žele stvoriti oazu isključivo za građane. Ovaj se prostor treba valorizirati turistički, športski i u rekreacijske svrhe. Na Muzilu treba izgraditi stanove za Puljane, treba omogućiti Puljanima da se ondje rekreiraju, ali također turistički aspekt na Muzilu nije za isključiti. U to se trebaju angažirati pulski arhitekti, građevinari i sve ostale nestranačke udruge koje žele dobro Muzilu i Puli, rekao je između ostalog Kajin.

Govoreći o sigurnosti na Muzilu Kajin je rekao da to nije posao vojske. - Ove prostore treba čim prije staviti u službu stanovnika Pule, a čuvanje tih objekata treba prepustiti zaštitarskim tvrtkama. Građani Pule očekuju da im se omogući pristup Muzilu. Neka se građani izjasne što žele učiniti s time. Ovo je državna imovina, no država ne zna što bi s tim prostorom. Isto tako Grad Pula ne zna što bi s time. Unazad četiri godine smo gledali "neke filmove", no ništa od toga se nije ostvarilo. Jedan megalomanski projekt kao što je Brijuni Rivijera se naprosto urušio. Pula je danas demilitarizirani i deindustrijalizirani grad. Nama treba razvoj, turizam, treba ga otvoriti za stambeno zbrinjavanje, ali najpotrebnije u ovom trenutku je konsenzus s narodom, rekao je Kajin. (C. B. GALIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter