Kajin: Lijepo Istarsko proljeće


Petnaestak sudionika okupilo se na večerašnjem sastanku tzv. Filipinske skupine u Vranićima kraj Poreča. Uz saborskog zastupnika IDS-a Damira Kajina, bila su tu već poznata lica - bivši porečki gradonačelnik i istarski župan Stevo Žufić, bivši saborski zastupnici Dino Debeljuh i Ivan Herak, porečki poduzetnici Maurizio Vivoda i Josip Bratulić, bivši županijski pročelnik Marino Folo i drugi. Očekivano, izostao je osnivač porečkog IDS-a Milan Uljančić, koji se u medijima distancirao od skupine.

- Ovo je tek početak početaka, ja to nazivam lijepim Istarskim proljećem. Tražimo prostor bez straha, prostor jednakih šansi. Nama je nužno pomiriti tenzije s političkim Zagrebom za kojeg su Istrijani glasali, rekao je Kajin.

Dodao je da treba mijenjati političare, ali i prioritetno politiku. Rekao je također da je godina koja predstoji teška, ali vjeruje da Istra 2013. može za sobom povući cijelu državu, te očekuje milijardu kuna više investicija u Istri u idućoj godini, bilo da se radi o javnom ili privatnom sektoru. 

- Sve će ljudima uskoro biti jasno, već do kraja godine. Idem u izbore s građanima, a što će biti, narod će odlučiti, ali mislim da će biti dobro, zaključio je Kajin. (V. HABEREITER, snimio M. MIJOŠEK)

 


Podijeli: Facebook Twiter