Kajin još jednom odgovorio Jakovcicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Nitko od nas nije sretan da se to dogada. Stvarno nema smisla da sve ono što smo 22 godine radili na ovaj nacin dovedemo u pitanje. Ali znate za poslovicu "svojega možeš dovesti do jame, ali ga ne smiješ gurnuti u jamu", poceo je u subotu na konferenciju za novinare IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin kojom je želio odgovoriti na nedavne izjave svoga stranackog kolege Ivana Jakovcica.

- Ne brinem se kada mene netko napada, meni samo smeta kada mi se podmece i kada se bezocno laže, dodao je.

Naime, da podsjetimo, nakon smrti pulske gradske službenice Martine Duras Pauletic Pulom i okolicom pocele su kružiti price da je ona preminula zbog uživanja droge te su je u vezi s time povezivali s pulskim gradonacelnikom Borisom Mileticem i županom.

Kajin je na to rekao da im se podmece i da bi javnost trebali razuvjeriti time što bi se trebali testirati nakon cega je Jakovcic sasuo paljbu na Kajina i kazao da se oni više ne razumiju jer da njega nitko nece ucjenjivati. Miletic se pak testirao u nazocnosti javnog bilježnika i rezultati su bili negativni.

Kajinu je posebno zasmetalo što je Jakovcic takoder izjavio da si je Kajin umislio da ce pobijediti na posljednjim predsjednickim izborima.

- Za te sam se izbore odlucio prije svega da se IDS homogenizira, da bi od tih izbora i Istra imala koristi i da se ne bi slucajno dopustilo da taj brod IDS-a ne bi nagnuo udesno kao što si je Jakovcic zamislio kroz podršku Vidoševicu i Bandicu. To ja sva istina. To je istina koju jako dobro zna predsjednik Josipovic i SDP, sada neka znaju svi. Da nije bilo Kajina, zar bi IDS danas participirao u Vladi, pita se Kajin.

Na pitanje novinara da li ga podržavaju predsjednik Josipovic i premijer Milanovic, Kajin kaže da nije tražio njihovu podršku i da se oni ne uplecu u ovakve sukobe. Jedino je istaknuo da mu je Milanovic kazao: "Decki, nije vam to pametno".

- Nece me nitko, pa ni moj šef posvadati niti s Milanovicem, niti s Josipovicem, porucio je IDS-ov saborski zastupnik.

Znaci li ovo njegov izlazak iz stranke ili je u pitanju priprema za naredne stranacke izbore? Kajin na oba pitanja odgovara nijecno.

- Stranacki su izbori te 2014. godine, tako da ovo nema veze s time. Mene bi se lako mogli riješiti. Nakon toga bi opet vladalo suglasje kao da je u stranci samo jedan covjek. Idealno. Jedan bi covjek donosio odluke, nitko ne bi oponirao. Ali znate kako ce na kraju biti? Nece biti kako si je zamislio Jakovcic, niti ce o tome odlucivati Kajin ili netko drugi. O tome ce na kraju odluciti samo gradani Istre i to je naprosto sva istina.

Isto tako, oni koji namecu tezu da se ja borim za stranku, to su naprosto gluposti. Ja se prije svega borim za Istru i malog covjeka, kazao je.

Na pitanje ima li podršku drugih stranackih kolega te da li se cuo s njima, istaknuo je da sigurno nema potporu izvršnog stranackog tijela, ali i da namjerno nije zvao nikog od kolega. Medutim, istice da su neki zvali njega. Uz to, veseli ga što su i neki gradonacelnici  predložili da se svi testiraju na droge kako bi otklonili sumnje. Kaže da je sam spreman odmah se testirati.

Novinari su ga pitali smatra li vjerodostojnim Mileticevo testiranje na droge u nazocnosti javnog bilježnika. Kajin u tome ne vidi ništa sporno.

- Mogao je to napraviti i pred javnošcu. Tu nema dileme. Duboko sam uvjeren da se tu nema što skrivati. Njima se podmece. I tu je sumnju trebalo odmah otkloniti, smatra on. Bez obzira na ovaj sukob koji je ocito podijelio IDS-ovce, Kajin buducnost stranke vidi postojanom kao i dosad. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter