Kajin Jakovcicu: IDS u ovoj Vladi nece biti HSS

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin danas je u izjavi za Hinu porucio predsjedniku stranke Ivanu Jakovcicu kako "IDS u ovoj Vladi nece biti ono što je HSS bio u proteklom mandatu".

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovcic jucer je, naime, komentirajuci Kajinovu ocjenu da je "porez na dodanu vrijednost (PDV) od 25 posto promašaj", izjavio kako je ocito "Kajin zaboravio da IDS više nije u oporbi" te kako se Kajin "trebao upoznati sa cinjenicama prije nego što izlazi u javnost s takvim izjavama".

"Kajin mora razumjeti da više nismo u opoziciji. Naviknuli smo predugo biti u opoziciji, pa se skace na svaku izjavu", porucio je Jakovcic.

Kajin je, pak, danas odgovorio kako "IDS nije HDZ da se zaklinje u jednu istinu". "Neovisno o tome da li je IDS danas u opoziciji ili na vlasti, ja sam cvrsto na zemlji jer sam punih dvadeset godina radio i djelovao na tome da na vlast dode lijevi centar", naglasio je Kajin.

Po njegovim rijecima, ovu vlast "nece dovest u pitanje Kajin nego je mogu dovesti u pitanje klimavci i karijeristi, i oni kojima je više stalo do vlasti nego do istine".

"Stoga je bolje da danas kažem istinu nego da sutra govore gradani koji ce danas sve podržati, ali nam se sutra sve može vratiti kao tsunami", rekao je potpredsjednik IDS-a Kajin.

Dodao je kako u programu "Plan 21" nije bilo govora o vecem porezu na dodanu vrijednost (PDV), odnosno o porezu od 25 posto. Istrijani, kazao je, imaju zavidnu imovinu, no "zbog toga nisu bogati, a porez na imovinu ih može uništiti".

"Neka Jakovcic razgovara i upita glasace, ako komunicira s njima, što misle o tome, i svi ce mu reci kako IDS ne želi i nece preuzeti ulogu HSS-a u prošloj Vladi", zakljucio je Damir Kajin! 


Podijeli: Facebook Twiter