Kajin: Jakovčić odlazi da bi ostao

Nije nam potreban separatistički rat sa Zagrebom - Damir Kajin (J. PREKALJ)
Nije nam potreban separatistički rat sa Zagrebom - Damir Kajin (J. PREKALJ)

"Maske su pale, uvijek sam tvrdio da Ivan Jakovčić nema namjeru otići. On odlazi da ostane", rekao je na konferenciji za novinare u Pazinu Damir Kajin, saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a.

Politika IDS-a ne može se voditi sjedeći na dvije stolice; postavljanjem privatnog interesa ispred javnog stranka je mnogo izgubila, i to četiri jedinice lokalne samouprave u Liburniji i 19 u Istri. Kajin spočitava Jakovčiću što ga proziva da bi bio izdajnik ako sklopi ugovor s Zoranom Milanovićem, a istodobno on sklapa ugovore sa SDP-ovcima Denisom Martinčićem i Dinom Kozlevcem.

Kajin veli da na izbore izlazi s građanima Istre, a drago bi mu bilo ako ga premijer i SDP budu htjeli podržati, jer će to biti jamstvo da će Istra uspjeti ostvariti ono što joj pripada. "Ako dobijem podršku birača, to neće biti podrška Kajinu, već svima onima koji me bodre i sanjaju Istru jednakih šansi, a ne onu u kojoj se do posla, ali i privilegija može doći samo pripadnošću jednoj stranci", naglašava Kajin.

Zajamčio je da će se uz potporu Vlade u Istri 2013. ostvariti milijardu kuna više investicija nego ove godine, primjerice u Istarski ipsilon i Opću bolnicu Pula, a računa se i na sredstva iz EU-fondova. Iako ne očekuje spektakularne investicije iz Europe, vjeruje da će građani i privatizirane tvrtke investirati akumulirana sredstva i tako kroz investicije vratiti ono što su 90-ih dobili od države.

Podmećući Vladi podmeće se i Istrijanima koji su za nju glasovali, jer Istra ne može Hrvatsku povući iz recesije, ali je može ublažiti, smatra Kajin. Nije nam potreban separatistički rat sa Zagrebom da bi Jakovčić zadržao vlast u Istri, već vlast u Istri treba vratiti građanima. Uz to, nitko IDS ne tjera iz Kukuriku koalicije, ali očito je da neki nikada nisu vjerovali toj koaliciji, jer su više vjerovali Sanaderu, zaključio je Kajin. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter