Kajin, Jakovcic, Boljuncic i Sponza kandidati IDS-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Damir Kajin, potpredsjednik IDS-a, Ivan Jakovcic, predsjednik IDS-a i istarski župan, dr. sc. Valter Boljuncic, predsjednik pulskog IDS-a i dekan Ekonomskog fakulteta u Puli, te Giovanni Sponza, potpredsjednik IDS-a i gradonacelnik Rovinja, jednoglasno su na sjednicama predsjedništva i savjeta IDS-a utvrdeni kao kandidati za saborske zastupnike na listi koalicije SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a u osmoj izbornoj jedinici, izvijestio je na konferenciji za novinare Jakovcic.

- Cilj naše koalicije pobjeda je na izborima i preuzimanje odgovornosti za buducnost Hrvatske sa željom da promijenimo odnose u zemlji, rekao je Jakovcic i istaknuo da je to i dosad bila IDS-ova politika u Saboru, prepoznatljiva zahvaljujuci Kajinu, ali i drugim zastupnicima iz Kukuriku koalicije.

Jakovcic nakon izbora ocekuje jacanje regionalne i lokalne samouprave te decentralizaciju i regionalizaciju Hrvatske. Na kraju je sve pozvao da izadu na izbore i da daju glas buducnosti jer smatra da nitko drugi osim koalicije SDP, HNS, IDS i HSU ne može smijeniti HDZ.

Boljuncic je rekao da je Istra najrazvijenija regija u Hrvatskoj i zato zaslužuje odgovarajuce mjesto u državnom proracuni, a decentralizacijom mora dobiti i odgovarajuca sredstva za razvojne projekte. Buduci da su znanje i obrazovanje imperativ razvitka u 21. stoljecu, Boljuncic ce se, kaže, zalagati za razvoj znanosti i Sveucilišta u materijalnom i kadrovskom smislu.

Sponza je naglasio da ovi izbori odreduju novi kurs politike u Hrvatskoj koja ce na poštenim i odgovornim principima kvalitetno odrediti buducnost zemlje.

- Ne može se svijet, pa ni Hrvatska promijeniti u narednih šest mjeseci. Ništa se ne može promijeniti preko noci. Medutim, treba zaustaviti sve one negativne trendove kroz koje Hrvatska prolazi posljednjih osam godina, a do toga se ne može doci s postojecim HDZ-ovim zakonima, njihovim ljudima na izvršnim javnim dužnostima, njihovim moralnim sustavom vrijednosti, odnosom prema radu i državnom proracunu, kaže Kajin.

U osmoj izbornoj jedinici on ocekuje najmanje 11 mandata, ali osvajanje prosjecno osam mandata po izbornim jedinicama, da bi se došlo do apsolutne vecine u Saboru, nije jednostavno, ali samo to može omoguciti novi pocetak Hrvatske, zakljucuje Kajin.


Ocekujem prolaz tri naša kandidata

- Zajednicku listu za sve izborne jedinice predat cemo u ponedjeljak, ali izbori nisu dobiveni do zadnjeg trenutka. Ankete nas ohrabruju, ali raspršivanje glasova na sve politicke opcije može doprinijeti tomu da ne dobijemo dovoljan broj mandata i zato želimo, kao koalicija, dobiti 80 zastupnika u Saboru jer želimo biti garancija da su promjene moguce.

Znamo da kao osobe imamo politicke protivnike, ali u ovom trenutku treba glas dati za promjene u Hrvatskoj. Ocekujemo prolaz tri naša kandidata, a cetvrti na listi bit ce zamijenjen. Ja sam kandidat da svojim imenom i ugledom podržim listu, a svoj cu mandat predati sljedecem na listi, rekao je Ivan Jakovcic.


Podijeli: Facebook Twiter