Kajin: Izborima do politickog mira

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Kluba zastupnika IDS-a u Hrvatskom saboru Damir Kajin upozorio je na konferenciji za novinare na probleme sve vece nezaposlenosti u zemlji i probleme poticaja za poljoprivrednike, te je kritizirao rad službenika u Uredu predsjednika Drage Pilsela. Komentirajuci probleme radnika pulskog TESU-a, Kajin je naglasio da "TESU mora pod kapu Uljanika, dok je rješenje za Uljanik odustajanje od privatizacije. Pozajmica je rješenje da bi 137 radnika dobilo jednu-dvije place, ali to nije rješenje za tu tvrtku"

- U proteklih pet godina izgubljeno je 150 tisuca radnih mjesta. Broj nezaposlenih vracen je na razinu iz 2005., dok cemo standard življenja iz 2005. doseci za deset godina, rekao je Kajin i dodao: "Sve ono što je stvarano od 2005. do sredine 2008. je nestalo, odnosno - isparilo. Da bismo vratili ta radna mjesta, trebat ce nam najmanje pet godina odricanja, znoja, suza i lupanja glavom o zid. Zbog politike, kriminala, inertnosti vlasti, politike "ništa necemo", ni DružbAdriju, ni strane investicije, ni plin u Istri, LNG… za dvije-tri godine rasprodat cemo se budzašto, samo da preživimo.

- Ni Istra, ni Zagreb, ni Primorsko-goranska županija ne mogu zaraditi koliko Vlada može upropastiti, rekao je Kajin i predložio nekoliko radikalnih poteza koji bi promijenili stanje u Hrvatskoj.

- Trebaju nam izbori da se dode do politickog mira za novu politiku jer treba spašavati radna mjesta, otvoriti se investicijama, te napraviti novu politiku poticaja, novi proracun i uvesti PDV od 10 posto na hranu proizvedenu u Hrvatskoj, smatra Kajin, koji kaže da je dogovor sa seljacima - obmana: "Nagodba od 575 milijuna kuna je obmana. Kako ce se to riješiti u 2011. kada ce proracun za tu godinu biti još manji od ovoga za 2010. godinu."

Potpredsjednik IDS-a komentirao je i pisanje novinara Drage Pilsela, koji je nedavno zaposlen u Uredu predsjednika Republike kao analiticar i njegovu ostavku na tu funkciju. "Ako sam pomogao predsjedniku Republike svojim primjedbama o njegovom Dragi Pilselu, za kojeg sam upravo doznao da napušta Ured i vraca se novinarstvu, drago mi je zbog toga. Napokon, Josipovicu sam pomogao u drugom krugu da postane predsjednik, te ne bih želio da u njegovom uredu rade savjetnici poput Pilsela", porucio je Damir Kajin.


Podijeli: Facebook Twiter