Kajin: Istri je potrebna nova solidarnost

Damir Kajin i Neven Mikac u Lanišću (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Damir Kajin i Neven Mikac u Lanišću (G. ČALIĆ ŠVERKO)

- Nedefiniran status seoskih dobara ili komunela najveći je limitirajući faktor razvoja Ćićarije. Bez rješavanja statusa komunela nema razvoja, nema investicija, nema EU-fondova jer za sve su potrebni čisti papiri i čiste ruke, poručio je saborski zastupnik i kandidat za župana Damir Kajin na današnjoj konferenciji za novinare s laniškim načelnikom Nevenom Mikcem.

Parafrazirajući Mikca, koji za Lanišće zna reći da je istarski Vukovar, ali ne od 1991. nego od 1944. godine, jer je prostor istarskog Krasa otprilike ostao onakav kakav je bio na dan kada su fašisti zapalili više od tisuću gospodarskih i obiteljskih zgrada, Kajin je rekao da je već tada Ćićarija ostala prazna jer su svi otišli u partizanski zbjeg, a danas je prazna jer su se ljudi raselili i teško je očekivati da će se vratiti.

- Sve se svodi na to kako zadržati preostalih 400-tinjak stanovnika, rekao je Kajin te dodao da bi bez općine to bilo naprosto nemoguće, kao što bi bilo nemoguće osmišljavati općinu bez statusa posebne državne skrbi.

Načelnik Mikac istaknuo je da u posljednjih 12 godina aktualni župan Ivan Jakovčić niti jednom nije službeno posjetio lanišku općinu te mu je stoga "drago da je budući župan došao u Lanišće", iskazavši podršku Kajinovoj kandidaturi. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter