Kajin i Lorencin popričali o aktualnim temama u IDS-u


U razgovoru ugodnom zatekli smo danas u konobi Sveti Ivan u Buzetu barem naizgled dobro raspoloženi politički dvojac: potpredsjednika IDS-a Damira Kajina i predsjednika Savjeta IDS-a Darka Lorencina. Na novinarsko pitanje ima li susret u Kajinovom rodnom gradu veze s predstojećim zasjedanjem Savjeta IDS-a, koji će se u ponedjeljak održati u Pazinu, Lorencin je uzvratio da je usputno došao u Buzet.

- Izrazio sam želju da sjednem s Damirom, nije se niti minute dvoumio i eto razgovaramo. Tema je stranka, odnosi u stranci, pripremamo sljedeće izbore. Ono čime se u IDS-u trenutno najviše rukovodimo su predstojeći lokalni izbori. Razgovaramo i o svim drugim aktualnim temama, izjavio je Lorencin.

Kajin je bio razgovorljiviji. Uvodno je imao potrebu naglasiti da se tijekom prijepodneva što sastao što razgovarao s desetak ljudi. Zadnji s kojim se prije susreta s Lorencinom čuo bio je Bruno Bulić, a razgovarao je i s Eliom Piskom.

- Naravno da sam prihvatio Lorencinov poziv. Nisam ni s kim u sukobu. Neki moji iz vrha IDS-a u sukobu su s istarskim korpusom. Ja mogu biti u sukobu sa stranačkim vođama, ali sigurno nisam u sukobu s istarskim narodom, jer između istarskog naroda i mene nema ili mi ili oni, svi smo ovdje u Istri mi, prokomentirao je Kajin naše pitanje o zaoštrenim odnosima u vrhu stranke.

Uzvratio je potom protupitanjem: - Zašto se ne bih sastao s Darkom Lorencinom? I mene zanima kako se priprema Savjet, što će biti na dnevnom redu, a ne da se pod formom aktualne političke situacije razgovara o Damiru Kajinu, što se vjerojatno ni ovaj put neće izbjeći. Ako je nekome stalo do IDS-a, stalo je meni, ne trebam to dokazivati, ali je do IDS-a stalo i mnogima koji će sutra (subota, op. a.) doći u Filipine. Nemam ništa kontra IDS-a, rekao je Kajin uz opasku da ide u Filipine pa i pod cijenu da ga se isključi iz IDS-a.

- No ako je IDS demokratska stranka, a ja u to vjerujem, onda mora biti za svakoga mjesta, mora se otvoriti, ali i mijenjati jer je predugo bila zaključana, izjavio je Kajin. (Napisala i snimila G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter