Kajin: HDZ uništio Hrvatsku, a bori se za vlast

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Prije kampanje racunali smo na 11 mandata u 8. izbornoj jedinici, no sada ocekujemo i 12. mandat, kazao je na konferenciji za novinare predsjednik IDS-a i 6. na listi Kukuriku koalicije Ivan Jakovcic.

Ne smatra realnim osvajanje cak 13 mandata, iako su im neke ankete davale i takve šanse. Podsjetio je da on, iako je na listi, nece otici u Sabor, vec ostaje na mjestu župana, dok ce svoje mjesto prepustiti stranackom kolegi, rovinjskom gradonacelniku Giovanniju Sponzi, koji je 13. na zajednickoj listi.

Naglasio je da se tradicionalno u Istri glasa za stranke koje su se okupile u Kukuriku koaliciji te stoga i u nedjelju ocekuje da ce se gradani odazvati u velikom broju i pružiti im podršku.

- Istra bi trebala donijeti prevagu. Pritom gradani Pule, gdje ocekujem i najviše glasova za našu koaliciju, snose najvecu odgovornost, kazao je Jakovcic.

Velika šansa za Istru je, po njemu, decentralizacija. Rekao je da je Zoran Milanovic najavio dvostruko više sredstava za jedinice lokalne samouprave.

Na pitanje da komentira najavu HDZ-ovog celnog covjeka na njihovoj listi u 8. izbornoj jedinici Davora Božinovica da ce HDZ-ova Vlada dvostruko više ulagati u Istru, odgovorio je: "Stavovi Božinovica nisu važni, vec Milanovica kao buduceg premijera".

Novinari su ga upitali i kako komentira to što Ladonja ni po jednom istraživanju u posljednje vrijeme ne prelazi izborni prag, na što je rekao da ih ne zanima nitko drugi, osim HDZ-a. "Svi drugi nisu relevantni za ove izbore", rekao je.

Damir Kajin je rekao da nitko kao HDZ nije uništio Hrvatsku, upozorivši da se svejedno žilavo bore za ostanak na vlasti. Pretpostavlja da je to zbog cinjenice da su "u izvršnoj vlasti zašticeni kao licki medvjedi". Smatra da izbori za Kukuriku koaliciju još nisu dobiveni jer HDZ, po njemu, ima vjerne glasace koje su pozapošljavali u javnom sektoru.

Osvrnuo se na poziv talijanskog manjinskog zastupnika Furija Radina da manjinci glasaju za svoje zastupnike, rekavši da je Radinu ionako potreban samo jedan glas, buduci da je jedini kandidat, i stoga je pozvao manjine da glasaju za njih.

Valter Boljuncic je rekao da ce se zalagati za znanje i obrazovanje jer smatra da država u taj segment premalo ulaže. Dodao je da Hrvatska za dvije godine ulazi u EU i da treba uci kao zemlja znanja, a ne jeftine radne snage. Za njega je važna i decentralizacija, za koju je rekao da ne znaci samo novac, vec je bitna i za "stanje duha".

Ezoterijom se pozabavio i Giovanni Sponza, kazavši da nije trenutak za pasivnost, rezigniranost, vec je rekao da treba potaknuti pozitivnu energiju.


Podijeli: Facebook Twiter