Kajin: HDZ izaziva kaos jer se želi domoći vlasti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin optužio je danas HDZ da izaziva kaos te da "politikom - što gore, to bolje, želi doći na vlast".

Kajin je, pozivajući se na tekst u Slobodnoj Dalmaciji o "četiri plana urote protiv državnoga vrha", ponovio da se na Dan sjećanja u Vukovaru, kad je vrh vlasti bio spriječen sudjelovati u Koloni sjećanja, dogodio "pokušaj puzajućeg puča".

"Ovako nije bilo 2001.", rekao je Kajin nakon 10-minutne stanke u Saboru, koja je određena na zahtjev više klubova koji su željeli govoriti o različitim aktualnim temama.

Dodao je da je "jasno tko ruši, tko destruira, izaziva kaos i politikom - što gore to bolje, kani se domoći vlasti". "Hrvatska danas nije ugrožena izvana, od Srbije, Slovenije, Italije, ona je ugrožena iznutra i danas građani ili su na braniku institucija i ustavnih vrijednosti ili su uz te pučiste", poručio je Kajin.

Događaje u Vukovaru usporedio je sa splitskom Rivom 2001. godine, a suglasan je s ocjenom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića da su u Vukovaru zakazale sigurnosne službe.

"Kad bismo stalno raspravljali o novinskim napisima, gdje bismo stigli", uzvratio mu je HDZ-ovac Branko Bačić. I Bačić smatra da bi trebalo preispitati rad sigurnosnih službi, "jer o istom događaju jedno mišljenje ima predsjednik Republike, a drugo predsjednik Vlade".

Kajinovo izlaganje pratila su dobacivanja iz HDZ-ovih klupa pa je predsjedavajući nenad Stazić pozvao na mir u sabornici. "Kolega Đakiću, nemojte dobacivati. Nećete blokirati kolegu Kajina. Nismo u Vukovaru, u Saboru smo", poručio je Stazić HDZ-ovcu Josipu Đakiću. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter