Kajin govorio 449 puta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema broju izlazaka za saborsku govornicu, javljanja za ispravak netocnog navoda i repliciranja drugim zastupnicima, najaktivniji Istranin u Hrvatskom saboru je Damir Kajin. Predsjednik Kluba zastupnika IDS-a u sadašnjem, šestom saborskom sazivu za rijec se javio 449 puta, dok ga na rang-listi istarskih zastupnika slijedi Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a, s 109 javljanja.

Radi se o statistickim podacima za dosadašnje 22 sjednice Hrvatskog sabora u postojecem sazivu koji ne obuhvacaju aktivnosti zastupnika na aktualnoj 23. sjednici, koja s prekidima traje posljednjih nekoliko tjedana. S obzirom na to da je zastupnicima mandat pri kraju - ljetna stanka u zasjedanju pocinje u petak, dok ce se na jesen održati vjerojatno tek jedna, "predizborna" sjednica - ocito je da se radi o manje-više cjelovitom ucinku što su ga pojedini zastupnici ostvarili na radnom mjestu u Hrvatskom saboru u protekle tri i pol godine.

Na 22 saborske sjednice IDS-ov Damir Kajin za rijec se javio 449 puta, od cega je 281 put govorio u ime zastupnickog kluba. Djelatan je bio i u ispravljanju netocnog navoda, 68 puta, te kroz 39 replika i 28 javljanja zbog povrede poslovnika.Šef umirovljenicke stranke Silvano Hrelja, izabran u osmoj izbornoj jedinici, 109 puta je govorio u Saboru, od cega 29 puta u ime svog stranackog kluba. Netocne navode ispravljao je 36 puta, replicirao je 16 puta, dok ostatak statistike pripada drugim verbalnim aktivnostima.

HDZ-ov zastupnik dr. Nevio Šetic treci je na rang-listi istarskih sabornika. U saboru je govorio 83 puta, od toga 24 puta u ime stranackog kluba. SDP-ova Tanja Vrbat za rijec se javila 62 puta, od cega cetiri puta u ime Kluba zastupnika svoje stranke te 24 puta u pojedinacnoj raspravi.

Marin Brkaric iz IDS-a na dosadašnjim sjednicama šestog saziva Hrvatskog sabora govorio je 57 puta, od cega je 11 puta istupio kao predsjednik Odbora za turizam, 15 puta u ime Kluba IDS-a te 25 puta u pojedinacnoj raspravi. Replicirao je samo jednom.

Nezavisni zastupnik dr. Furio Radin, koji predstavlja talijansku nacionalnu manjinu, ima zabilježena 53 saborska nastupa, od cega je kao predstavnik Kluba nacionalnih manjina istupio 18 puta, a kao izvjestitelj Odbora za ljudska prava, kojim predsjeda, 17 puta.

SDP-ov zastupnik Dino Kozlevac u 22 sjednice Hrvatskog sabora govorio je 45 puta, od cega šest puta u ime Kluba zastupnika SDP-a te 21 put u pojedinacnoj raspravi. Ni Kozlevac se ne ubraja u "svadalice" - replicirao je samo cetiri puta u saborskoj raspravi.

Najmanje javljanja u Saboru ima IDS-ov zastupnik Boris Miletic. On se tijekom 22 sjednice Sabora oglasio samo tri puta, i to u pojedinacnoj raspravi. (Piše Dubravko GRAKALIC)


Podijeli: Facebook Twiter