Kajin: Gospodo, loše ste počeli!

Damir Kajin (D. MEMEDOVIĆ/CROPIX)
Damir Kajin (D. MEMEDOVIĆ/CROPIX)

"Gospodo, loše ste počeli, a to što parlamentarna većina u Skupštini nije željela podržati kandidatkinju Tanju Vrbat za potpredsjednicu, velika je istarska sramota", poručio je danas na konferenciji za novinare županijski vijećnik Damir Kajin rekavši da su svi opozicijski vijećnici bez zadrške dali potporu novoizabranom predsjedniku Skupštine Valteru Drandiću i njegovoj zamjenici Tamari Brussich.

Kajin je takav stav pozicije nazvao nasiljem nad demokracijom, rekavši da potpredsjedničko mjesto, po dobrim parlamentarnim uzusima, pripada opoziciji, a ovo što se odigralo liči na totalitarizam.

- Takvo ponašanje vijećnika pozicije nije imalo nikakve veze s onim čemu istarski parlament teži, ali ima veze s kontinuitetom Jakovčić-Kozlevčeve skupštine u čije su se vrijeme na sjednice pozivali predstavnici Vlade ali im se nije dalo da govore. Ovo što se dogodilo ima veze s onim istarskim saborom kada se Matku Laginji nije dalo da govori na svom materinjem jeziku, rekao je Kajin.

Istaknuo je da je premijer Zoran Milanović svom koalicijskom partneru iz IDS-a bez ikakvog problema dao mjesto u Vladi ponudivši mu mjesto ministra turizma, dok vladajući istarski vijećnici ne žele dati ni mjesto potpredsjednika Skupštine.

- Ministarstvo turizma zapravo vodi Jakovčić, a sada je u ministarstvo iz Brijuni rivijere stigao Ratomir Ivičić kako bi nadzirao ministra Darka Lorencina. IDS je pobijedio ali način na koji su izbori dobiveni je na rubu regularnosti. Em što se u kampanji vrtio ogroman prljavi novac i putem javnog novca koristile PR agencije iz Zagreba, em što su kontrolirali medije, veli Kajin. (D. B. P.)

ČITAJTE VIŠE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter