Kajin: Drago mi je što HNS koalira s IDS-om

Damir Kajin (M. MIJOŠEK)
Damir Kajin (M. MIJOŠEK)

Kandidat za istarskog župana na lokalnim izborima Damir Kajin izjavio je sinoć da ga nije iznenadila potpora istarskoga HNS-a kandidatu IDS-a Valteru Flegi i da ju je čak priželjkivao, jer je, kako je rekao, "HNS oduvijek figurirao kao trgovačka stranka".

U izjavi za Hinu Kajin je naglasio kako mu je drago što će HNS potpisati predizborni koalicijski sporazuma s IDS-om jer su time, po njegovim riječima, "trgovci otpali iz sveistarske koalicije".

"Imam dojam kako buzetski HNS, koji jedino nešto nosi ovoj stranci, neće biti uz ovaj gubitnički koji u Istri ima svega 0,7 posto potpore birača", kazao je Kajin te poručio: "Ništa zato, s kim si takav si, koga nema, bez njega se može". 

"Istra želi promjene, a Jakovčić, koji je prije par dana izjavio kako je on postavio premijera Milanovića na vlast, dok se iza Kajina uvijek skrivao, vjerojatno će sutra poručiti da je on izabrao i predsjednika Josipovića", rekao je Kajin dodavši kako je Jakovčićeva politika zapravo "politika na odlasku i u raskoraku s građanima Istre". 

Po njegovim riječima, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić se s gradonačelnicima u Istri "bori za vlastitu slobodu i javnim novcem kupuje sve što može, od medija do dijela policije i dijela DORH-a".

"No, mora mu biti jasno kako izbore neće kupiti, Istrijani se ne prodaju a Istra nema cijenu. Njegova je politika zapravo politika razdora i prošlosti, a nakon što dođu novi ljudi, Istra će konačno odahnuti", ustvrdio je Damir Kajin. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter