Kajin: Dalje prste od moje zemlje!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U saborskoj raspravi o izmjenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu u ime Kluba zastupnika IDS-a govorio je Damir Kajin. Zatražio je ukidanje agencija koja se bavi trgovinom poljoprivrednim zemljištem: «Nema agencije koja bi se tim poslom uopce mogla baviti. Taj zakon, bolje receno te odredbe o ovoj agenciji, po mom sudu treba hitno ukinuti. Ovo što imamo danas, znaci prostor kada agencija ne funkcionira, daleko je bolje od onoga što ce biti kada formiramo jednu takvu agenciju. Bojim se da ce ona blokirati bilo koju prodaju medu fizickim osobama.»

«Priznajmo jedni drugima da je ovaj zakon u ovom trenutku neprovediv. Konacno, što je država birokratskiji uredenija, ona je siromašnija, a bogami i besperspektivnija. I to je na žalost Hrvatska danas, a bojim se da ce to biti i Hrvatska sutra. Jednom rijecju - zašto bi mom ocu netko uredivao kome ce i zašto ce on prodati uopce svoju zemlju. Dalje prste od moje zemlje», porucio je zastupnik Kajin.

- Volio bih da me netko uvjeri koja je razlika izmedu ovog zakona i Zakona o golfu koji ce pasti i na Ustavnom sudu. A uskoro cemo i njega s pravom mijenjati. Sve u svemu, mislim da ova agencija nema smisla i zato sam protiv istoga, naglasio je predsjednik Kluba zastupnika IDS-a.


Podijeli: Facebook Twiter