Kajin: Cuvajmo kunu kao zjenicu oka svoga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U raspravi o prijedlogu izmjena i dopuna državnog proracuna za 2009. godinu sudjelovao je, u ime Kluba zastupnika IDS-a, Damir Kajin. "Vi koji cinite Vladu HDZ-a, HSS-a, HSLS-a, manjinski zastupnici, vi ste najodgovorniji za situaciju u kojoj se Hrvatska jasno nalazi", naglasio je zastupnik IDS-a . Kajin je ne podržava brojne proracunske rebalanse, koji plaše javnost. "Što uciniti," zapitao se Kajin u Hrvatskom saboru.

"Izvoz ne možemo potaknuti zbog recesije u stranim zemljama, turizam je takav kakav je, a Hrvatsku isto tako ne možemo istrijanizirati. Ali, ako Istra može graditi ipsilon bez jedne kune iz državnog proracuna, možda su mogli i drugi. Ako Porec može sagraditi dvoranu za 122 milijuna kuna bez lipe iz državnog proracuna, možda su to mogli i drugi. Država je dala, vratila 24 hektara Porecu zemlje, oni su to urbanizirali, prodali, sagradili sami zaobilaznicu, dvoranu, školu, otvorili 300-400 radnih mjesta. Uljanik državu ne košta niti jednu kunu. Pa zašto onda taj Uljanik privatizirati? Nemojte nam to raditi. Ja to nazivam zlocinom prema Istri, pa makar se dogovorili sa sindikatima, upravama, lokalnom ili ne znam kojom samoupravom."

"I za kraj, kako bi rekao jedan veliki Hrvat, "kunu cuvajmo kao zjenicu oka svoga". Taj se nije bojao ni Nijemaca, ni Staljina, ni krize i takav bi možda ovoj zemlji danas trebao, a sve ovo ostalo znamo kako ce završiti", porucio je Kajin sa saborske govornice.


Podijeli: Facebook Twiter