Kajin: Bolje prevrtljivac njima nego nama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Nema apsolutno nikakvog razloga za nervozu ako jedan nezavisni prijede u neku politicku opciju. Nervoza bi bila samo znak slabosti, a IDS je itekako jak. Naši nisu pretrcali nikamo, a uvijek je bolje da jedan prevrtljivac ide negdje drugdje nego da dode k vama, rekao je potpredsjednik IDS-a i saborski zastupnik Damir Kajin na konferenciji za novinare u sjedištu umaškog IDS-a.

- Gradonacelnik Vili Bassanese je zaobišao volju umaških biraca, pokazao se maksimalno praktican i duboko sam uvjeren da ce, nakon ovoga, buduceg gradonacelnika Umaga ponovno, kao i u prethodnih pet ili šest mandata, dati IDS. Politicki on može raditi što god hoce, ali nema pravo gospodarski raditi štetu ovom gradu, kako je to ucinio nedavno kad je depozite iz IKB-a prebacio u jednu drugu poslovnu banku, i to u Porecu", dodao je Kajin.

Uz Kajina, uclanjenje Bassanesea i devetero clanova njegove nezavisne liste komentirali su predsjednik i tajnik gradske podružnice IDS-a Marinko Blaževic i Fabio Jelicic.

Kajin je napomenuo da Istra nije nicije politicko leno te da su vrata otvorena svim politickim opcijama koje se na vlastiti nacin tu mogu pokušati pozicionirati. "Medutim, ako netko želi kakav-takav uspjeh u Istri, onda ce morati prihvatiti vrijednosti koje je s njenim gradanima IDS gradio zadnjih 20 godina. A naši ce gradani, uvjeren sam, izmedu originala i kopije izabrati original", naglasio je.

Na novinarsko pitanje mogu li ovi umaški dogadaji narušiti odnose izmedu IDS-a i SDP-a, posebno u vidu nadolazecih lokalnih izbora, odgovorio je da je siguran da do toga nece doci, niti za to ima potrebe, podsjetivši da IDS nakon 11 godina ponovo participira u izvršnoj vlasti i bit ce maksimalno korektan partner te da svaka opcija na izbore ima pravo izaci samostalno.

Umaški IDS-ovci su naglasili da pravi motiv uclanjenja Vilija Bassanesea u SDP nije dobrobit gradana i ostvarivanje projekata, vec nastojanje ocuvanja stecenog položaja te nisu propustili poruciti da istarski narod takve ljude naziva "cambia bandiera".

"Buduci da je uvidio da su ga gradani u ove skoro tri godine prozreli te da ih ne može obrlatiti rijecima, zaštitu je našao pod okriljem velike nacionalne stranke s nadom da ce biraci, glasajuci za stranku, zaboraviti njegova konkretna djela. Ostaje pitanje hoce li ga uopce SDP u kandidacijskom postupku za lokalne izbore uopce istaknuti za kandidata ili je to elegantan nacin da ga "usišu" i pometu pod tepih te naprave mjesta za svog pravog socijaldemokratskog kandidata", zakljucili su. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter