Kajin: Bit ćemo opozicija i savjest javnosti

(V. HABEREITER)
(V. HABEREITER)

Ovo što je naša lista "tuta" koja se borila protiv "veštita" učinila bez kune, protiv onih koji u svakom mandatu raspolažu stotinama milijuna kuna, bez ijedne reklame, protiv medijskog terora, ne da je fantastično nego gotovo nevjerojatno, a da smo kojim slučajem ušli u drugi krug, pomeli bismo ovakav IDS, ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare Damir Kajin, nositelj nezavisne liste koja je na lokalnim izborima osvojila četiri vijećnička mandata u Gradskom vijeću Buzeta.

- Da jesmo, a nismo dobili izbore, u Buzetu bi se dogodile stvarne proračunske i kadrovske promjene. Radili bismo volonterski i s građanima donosili ključne odluke, mjesni odbori bi imali dvostruko više novca, redefinirali bismo odnos prema udrugama koje u godinu dana privuku novca iz proračuna koliko kompletno buzetsko gospodarstvo i poljoprivreda u sedam godina. Dogradili bismo vrtić i Dom za starije i, što je najbitnije, sveli mjesečnu cijenu u Domu na razinu prosječne mirovine. Ne bi bilo pogodovanja i siguran sam da bi mlade počeli vraćati u Buzet. Ovako će nam ostajati u Zagrebu, u drugim hrvatskim centrima ili sve masovnije odlaziti u Italiju i Njemačku, rekao je Kajin.

Poručio je da nitko s njegove liste radnika koji rade u četiri smjene ne živi od politike i zato će biti opozicija, savjest javnosti i dovući će novac u Buzet koji je izostao otkako Kajin nije u Saboru. "Okupili smo se protiveći se izgradnji kompostane i tražit ćemo da se Mala Huba predvidi za zonu rekreacije i stambene gradnje", poručio je Kajin. Presici su nazočili novi buzetski vijećnici s ove nezavisne liste, Dubravka Črnac Dujanić i Sandi Černeka. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter