Kajin: Bez sanacije pulska bolnica bi bankrotirala

Peđa Grbin i Damir Kajin (D. ŠTIFANIĆ)
Peđa Grbin i Damir Kajin (D. ŠTIFANIĆ)

"Na pulskoj bolnici prolazimo ili padamo. Njena gradnja mora započeti još ove godine. Ako se to ne dogodi, onda su naši mandati propali", kazao je na konferenciji za novinare u Puli saborski zastupnik i nezavisni kandidat za župana Damir Kajin, u čijem je društvu bio njegov saborski kolega i SDP-ov kandidat za pulskog gradonačelnika Peđa Grbin.

Njih dvojica su ukratko predstavili zdravstveni program za lokalne izbore. Kajin se pohvalno izrazio o Vladinoj sanaciji hrvatskih bolnica, uključujući pulsku.

- Da se nisu prenijela upravljačka prava i da država nije preuzela sanaciju Istarska županija i pulska bolnica bi gotovo bankrotirale. Smatram i da oni koji su ustanovu doveli u ovu situaciju ne bi trebali sutra sjediti u sanacijskom vijeću, poručio je Kajin.

Grbin je rekao da je izgradnja pulske bolnice svakako prioritet, ali da osim nje u zdravstvu planiraju poduzeti niz mjera.

"Sufinancirat ćemo timove hitne pomoći, turističke ambulante, osigurat ćemo prostore za palijativnu skrb i financirati ih. Nastavit ćemo i povećati mjere prevencije i suzbijanja ovisnosti", rekao je.

Kajin se osvrnuo i na jučerašnju presicu IDS-ovih kandidata za župana i pulskog gradonačelnika o prikupljenim potpisima.

"Mi se ni s kim ne natječemo u prikupljanju potpisa. Jasno mi je da će najviše potpisa skupiti aparat IDS-a. Ali indikativno je da našim štandovima prilaze ljudi u dvostruko većem broju nego njima, što sve govori."

Komentirao je i objavljen razgovor s predsjednikom IDS-a Ivanom Jakovčićem u Glasu Istre.

"Iz Jakovčića progovara strah od pravne države. Nema nedodirljivih. Građani Istre su žrtve klijentelizma IDS-ovog vodstva. Jakovčić kontrolira medije na način na koji to Franjo Tuđman nije radio ranih '90-ih godina. Do jučer je vrh IDS-a kontrolirao dio pravosuđa i policije u Istri. Zato se trebalo maknuti od Jakovčića i njegovih", kazao je Kajin.

Grbin je zaključio riječima da se Istra neće voditi iz Zagreba, ali niti će se na Učki spustiti rampa. "Samo suradnjom i zajedničkim radom možemo nešto napraviti." (B. ŽIŽOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter