Kajin: Bez podrške IDS-a, idem pred građane

Damir Kajin (M. MIJOŠEK)
Damir Kajin (M. MIJOŠEK)

Bio sam u pravu, i nakon Jakovčića ostaje Jakovčić, izjavio je danas potpredsjednik IDS-a Damir Kajin nakon što je objavljeno da će se župan i šef IDS-a Ivan Jakovčić ponovno kandidirati 2013. godine. Iako je jasno poručeno da će Jakovčić to učiniti samo kao odgovor na mogućnost da Damir Kajin napusti stranku i bude nezavisni kandidat na izborima, Kajin sad okreće pilu naopako:

- Hoću podršku IDS-a. Ali, ako je ne budem imao, idem pred građane Istre, pa neka oni odluče. Meni sigurno nije interes otići iz stranke, bit ću u IDS-u do kraja, osim ako me ne otjeraju. Ako me otjeraju, idem pred građane, potvrđuje mogućnost nezavisnog izlaska na izbore Kajin.

On se međutim zaklinje da mu je cilj samo jači IDS u kojem će svi ostati zajedno, ali u kojem i Jakovčić mora biti svjestan da ne može sam o svemu odlučivati iz pozicije autoritarnog elitista. Treba provesti široka istraživanja javnosti - ako ona pokažu tko je najpoželjniji kandidat kod građana, tako treba biti, a prema prvim istraživanjima, to je, kaže, upravo Kajin. "Ako je to Jakovčić, za njega sam dušom i tijelom. Jer IDS mora zadržati primat u Istri. Pa ne ide SDP slučajno baš sad na Pulu", dodaje on. (T. To./NL)


Podijeli: Facebook Twiter