Kajfeš: Župan vodi politiku "dvi kantrige"

Butorar i Kajfeš na pressici
Butorar i Kajfeš na pressici

- Župan i IDS uz potporu SDP-a, šporku trgovinu Istrom i istarskim vrijednostima, umotali su u folklorni cirkus kojeg su izveli na tematskoj sjednici županijske skupštine. Plomin C je prevažna i preozbiljna tema, kojoj je nedopustivo pristupati ovako neozbiljno, nestručno i paušalno, kako joj pristupaju vladajući u Istri, započeo je prvi čovjek pulskog HDZ-a Zrinko Kajfeš svoj govor na konferenciji za novinare.

- Poseban problem je taj što oni sami nisu sigurni što misle i što žele jer sam župan kad je s premjerom onda je za ugljen, kad je na tematskoj sjednici onda je za plin, kad potpisuje plan 21 onda nije znao za što je.

Dakle, osim neznanja i nestručnosti još veći problem je njihova neodlučnost, nevjerodostojnost i nekonzistentnost. Istarski saborski zastupnici nisu pozvani na tematsku sjednicu sasvim sigurno ne zbog toga kako bi im Jakovčić bio odvjetnik, nego zato jer je Jakovčića strah Damira Kajina koji je izgleda u pravu kad kaže da se IDS privatizira.

Nepojmljivo je pozvati stručnjake na tematsku skupštinu i ne dopustiti im da iznose svoje viđenje stvari. Dakle poruka koju župan šalje je da se nasuprot stručnosti protežira paušalnost, nestručnost i aljkavost, jer kako objasniti da mu se na tematsku sjednicu nisu odazvali predstavnici ministarstva gospodarstva i zaštite okoliša.

Povijest se ponavlja, ponavlja se Rockwool, Plomin II, Brijuni Rivijera, Arenaturist. Županova politika je politika dvi kantrige. Stia bi siditi i u Zagrebu i  u Istri, a tukati če ga da će flisnuti na pod koliko je dug i širok, mež te dvi kantrige, zaključio je Kajfeš.

Tajnik pulskog HDZ-a Ivica Butorac se upitao želimo li kupovati struju ili ju želimo proizvoditi, da li treba graditi elektranu ili ne.

- Ukoliko postoji konsenzus da je gradnja elektrane dobra za Hrvatsku, da se njome jača naša energetska neovisnost, tada neka se prepusti struci da predloži energent i tehnologiju koja će koristiti.

Svako rješenje koje struka predloži, bez obzira na energent, mora zadržati postojeće prostorne i ekološke uvjete mikrolokacije a ne ih dodatno pogoršavati.

Koaliciju IDS-SDP ne zanima ni Plomin, ni zaštita okolišta, ne zanima ju ni interes građana Istre, ni razvoj Republike Hrvatske, ne zanima ih ni ugljen, ni plin. IDS-SDP  zanimaju samo njihovi mandati, rekao je između ostalog Ivica Butorac. (C. B. GALIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter