Kajfeš za sinergiju turizma, znanosti i industrije

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

HDZ-ov kandidat za pulskog gradonačelnika Zrinko Kajfeš, sa zamjenicima Karin Peruško i Ivicom Butorcem, predstavio je program kojim, kako je rekao, građanima želi ponuditi nešto drugačije od onog što je aktualna vlast pružala posljednjih 20 godina.

- Nasuprot turizmu koji je očito neuspješan jer Brijuni rivijera je neuspješna, a turistički kapaciteti se nisu povećali 20 godina, treba stajati industrija i obrtništvo, jer Pula posjeduje znanje, vještine i iskustvo. Puli treba sinergija turizma i znanosti te industrije da bi bila istinski biser Jadrana. Za tako nešto umjesto dugogodišnje improvizacije potrebno je strateški promišljati razvoj, rekao je Kajfeš, koji je nastavio da je "makete" potrebno pretvoriti u realnost, pogotovo bolnicu, bazen i obilaznicu te rivu.

- Čak je i jedan Kerum uspio napraviti dostojnu rivu, a Pula je još nema. Svjesni smo da je svaka uplaćena lipa u proračun jako težak teret za građane i upravo stoga namjeravam voditi brigu o financijama i ne trošiti ih na PR agencije.

Također, projekti koji se grade u Puli neće koštati 2, 3, 4, pa i pet puta više od realne cijene bez obzira na to što ću se i ja zalagati za šetnicu, uređenje starog grada, izgradnju komunalne infrastrukture u prigradskim naseljima. Grad je neuredan i zapušten, a mi Puljanima nudimo mijenjanje Pule, kaže HDZ-ov kandidat za gradonačelnika.

Peruško se zalaže za odgovornu politiku i reformu sveučilišnih studija da bi Pula postala grad koji mladima može ponuditi standard na nivou Europske unije iz čijih fondova, pak, namjerava realizirati projekte u turizmu i gospodarstvu.

Zalagat će se, rekla je Peruško, za povećanje naknade za stažiranje s 1.600 na tri tisuće kuna te oslobađanje roditelja tri predškolska djeteta cjelokupnog plaćanja ustanova. Za drugo dijete Peruško bi roditelje oslobodila 50 posto iznosa, dok bi treće dijete dobilo besplatan boravak u jaslicama ili vrtiću.

Butorac je istaknuo nužnost prestanka zapošljavanja mladih po političkoj sposobnosti, već isključivo na temelju znanja i stručnosti. Građane je pozvao da izađu na izbore i Puli donesu boljitak za sve one koji žele pošteno raditi. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter