Kajfeš: Osam godina nerada nemoguće sakriti

Konferencija za novinare HDZ-a (M. ANGELINI)
Konferencija za novinare HDZ-a (M. ANGELINI)

- Kako se bliže izbori najavljuju se značajni infrastrukturni projekti, a iako ih gradska vlast prezentira kao svoje, riječ je o projektima koji se financiraju državnim sredstvima.

Grad je odavno otkupio zemljišta oko obilaznice, a projekt proširenja je prolongiran do daljnjeg što ukazuje na neorganiziranost i bahato rasipanje javnog novca, rekla je tajnica HDZ-ove mladeži Karin Peruško na konferenciji za novinare pulskog HDZ-a

Na konferenciji bili su i prvi čovjek županijskog HDZ-a Marino Roce, šef pulskog ogranka Zrinko Kajfeš i tajnik Ivica Butorac.

Roce se pritom osvrnuo na nedavnu najavu uređenja plivališta Mornar zapitavši se što je to gradska vlast posljednjih godina uložila na Mornaru.

- Nakon četverogodišnjeg mandata ova vlast se nema čime pohvaliti da su završili. Sve ove godine su nas lagali i da možda nisu trošili novce na PR agencije ne bi u Puli trajao karneval. Dan-danas imamo veliku septičku jamu u pulskom zaljevu, 20 godina se o tome raspravlja, a još se ne zna gdje će biti pročistač.

IDS i SDP su samo proteklih godina trošili novac, a ništa nisu napravili, rekao je predsjednik županijskog HDZ-a.

Kajfeš je istaknuo kako gradonačelnik Boris Miletić za svaku temu, poput bolnice, turizma, školstva, bazena, obilaznice,…, kaže da je apsolutni prioritet što samo znači da nema plana, a ako neki projekt ne prođe kriv je, prije, HDZ, a sada, međusobna svađa dojučerašnjih koalicijskih partnera, a ustvari, naglasio je Kajfeš, to je prodavanje roga za sviću.

Osam godina nerada nemoguće je sakriti u predizbornoj kampanji. Dojučerašnji partneri na lokalnoj razini, i još uvijek aktualni partneri na državnoj razini, blokiraju projekt bolnice i otežavaju početak realizacije, zaključio je Kajfeš.

Butorac se, pak, osvrnuo na komercijalni Outlook festival kojem se besplatno dodjeljuje gradsko zemljište čime se praktički subvencionira strane poduzetnike, te je paravan za dodjelu bez natječaja i naknada.

Tajnik HDZ-a naglasio je da nema ništa protiv ovog festivala, ali traži da se poštuju propisi i transparentnost, a obraćanje je zaključio pitanjem namjeravaju li se na ovogodišnjem festivalu hrana i piće prodavati po sistemu žetona bez izdavanja računa s obzirom da su uvedene fiskalne blagajne. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter