Kajakom spajaju Novigrad i Caorle

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu je s novigradske Porporele odvažan talijanski dvojac, Roberto Barbieri i Riccardo Cuzzolin, u kajaku krenuo prema gradicu Caorle u regiji Veneto, zapocevši tako svoj prelazak Jadranskog mora.

Vesla su u vodu spustili rano ujutro, kad su ulice bile još puste, pa ih Novigradani i njihovi gosti nisu imali priliku otpratiti, ali je to ucinio gradonacelnik Anteo Milos, urucivši im poruku prijateljstva namijenjenu njegovom kolegi u Caorleu i svim tamošnjim stanovnicima, knjigu "Sažeci propisa novigradske opcine 1481. - 1794." i kravate s motivima novigradskih lapida.

Barbieri i Cuzzolin su se na ovaj pothvat odlucili kako bi ukazali na potrebu ukljucivanja i integraciju djece i mladih s posebnim potrebama u društveni život i razlicite aktivnosti u zajednici, upravo kako to cini plivacka manifestacija "Nuotiamo isieme 2011 - Trofeo Alba Chiara" u Caorleu, u kojoj sudjeluju zajedno sa sportašima svih generacija.

U poruci, koja je trebala biti procitana po dolasku na cilj, oko 17 sati, nakon prijedenih 70-ak kilometara, Milos je, izmedu ostalog, cestitao kajakašima na hrabroj i plemenitoj gesti, zahvalio im što su spojili dvije obale Jadrana i njihova dva grada te se ponadao da ce u skoroj buducnosti svi zajedno pronaci još razloga da ona preraste u iskreno i dugotrajno prijateljstvo. (K. F.)


Podijeli: Facebook Twiter