Kairo: U napadu ubijen policijski general, 5 ranjenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policijski general smrtno je stradao u srijedu u napadu u Kairu. U tom su gradu napadi učestali nakon svrgavanja s vlasti islamističkog predsjednika Mohameda Mursija i represije nad njegovim pristalicama.

Dvije su eksplozivne naprave detonirane gotovo istodobno u središtu glavnoga grada pred zgradom Kairskog sveučilišta, uporišta islamističke pobune protiv vlade. Vojska je oko sveučilišta postavila rampe nakon svrgavanja s vlasti i uhićenja 3. srpnja Mursija.

Brigadni general Tarek al Mergavi, koji je bio na čelu kairske pravosudne policije, ubijen je u dvostrukom napadu u kojemu je ozlijeđeno pet osoba. Među ozlijeđenima je još jedan general, Abdel Rauf al Serafi, savjetnik ministra unutarnjih poslova, rekao je za AFP dužnosnik snaga sigurnosti koji je želio ostati anoniman. Ranjena su još tri vojna časnika.

Dvostruki napad dogodio se ispred glavnoga ulaza na Kairsko sveučilište. Agencije javljaju da je dva sata nakon dvostruke eksplozije uslijedila i treća - u parku ispred zgrade sveučilišta.

Kampus je posljednje uporište prosvjednika i Mursijevih simpatizera, kao i islamističkih studenata koji se ondje okupljaju svakodnevno, prisiljavajući ponekad policiju da ih rastjeruje suzavcem ili oružjem. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter