Kafic Red Carpet zatvoren zbog buke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sanitarna inspekcija je u cetvrtak zatvorila kafic Red Carpet na pulskim Giardinima. Razlog je buka, odnosno puštanje glazbe na otvornom prostoru, kaže Marijan Krivicic, otac vlasnika kafica, s kojim smo razgovarali o razlozima zatvaranja.

Kratko nam je izjavio da je kafic zatvoren zbog prekoracenja razine buke koja je, prema njegovim rijecima, iznosila 67 decibela. Veli da im je rješenjem naloženo zatvaranje na osam dana, a što slijedi nakon toga Krivicic nije želio komentirati. Na pitanje jesu li trebali imati dozvolu za puštanje glazbe na otvorenom, takoder nije želio odgovoriti te nas je uputio da se obratimo Sanitarnoj inspekciji.

Od glasnogovornice Ministarstva zdravstva Zore Lažeta dobili smo odgovor u kojem piše da su zbog ucestalih prijava stranaka na buku koja nastaje radom ugostiteljskih objekata u Puli i Porecu 3. i 4. rujna u nocnim satima, izmedu 23 i 5 sati ujutro, obavljeni inspekcijski nadzori te mjerenje razine buke.



"U ugostiteljskom objektu caffe bar Red Carpet, vlasništvo tvrtke Krivi & Slade d.o.o., utvrdeno je prekoracenje razine buke propisane odredbama Pravilnika o najvišim dopuštenim razinama buke u sredini u kojoj ljudi rade i borave. Na terasi ispred ulaza u navedeni caffe bar bili su postavljeni glazbeni uredaji za koje vlasnik nije imao rješenje o ispunjavanju mjera zaštite od buke, a i buka je prelazila 11 decibela. Sukladno tome, a na temelju odredbi Zakona o zaštiti od buke i Zakona o sanitarnoj inspekciji, donijeto je rješenje o zabrani uporabe radnih i pomocnih prostorija, odnosno prostora za obavljanje ugostiteljske djelatnosti i zatvoreni su, zapecaceni na osam dana, dok je protiv vlasnika tvrtke i odgovorne osobe podnesen i optužni prijedlog. Nakon proteka roka od osam dana objekt ce biti otvoren", piše u odgovoru glasnogovornice Lažeta.

Za javne skupove i manifestacije za koje postoji mogucnost prekoracenja dozvoljene razine buke organizator dužan uputiti zahtjev o dopuštenoj razini buke Gradu Puli koji potom odobrava gradonacelnik. (N. SOFTIC)


Podijeli: Facebook Twiter