Kafić na Bunarini otvara se početkom prosinca

Kafić na Bunarini (D. MEMEDOVIĆ)
Kafić na Bunarini (D. MEMEDOVIĆ)

Kafić na Bunarini otvara se početkom prosinca, čime je "probijen" najavljeni rok za mjesec i pol dana. Razlog su nenadani radovi, odnosno nužna obnova dotrajalih instalacija te zamjena krova koji je prokišnjavao jer objekt nije bio u funkciji dvije godine, kazao je Vjekoslav Jozanović, direktor gradske tvrtke Fratarski, koja je, kao jedini ponuđač, odabrana za koncesionara na nedavnom natječaju koji je raspisala Lučka uprava.

Radovi pri kraju

- Radovi su pri kraju. Za 15-ak dana bismo trebali zatvoriti terasu prozirnom tendom koja će imati prozore. Terasa će se grijati posebnim infracrvenim grijalicama za ugostiteljstvo. Nabavili smo nove stolice, dok stolove, zbog nedostatka sredstava, nismo mijenjali, nego ćemo postojeće osvježiti bojom. Naime, problem je što trenutačno nemamo onoliko sredstava koliko bismo htjeli, pa smo išli na kompromis. Htjeli bismo da kafić bude uređen u starinskom štihu. Pod ćemo zatvoriti: bit će to brodski pod bez proreza kao dosad, a to moramo učiniti radi bolje izolacije jer će se prostor grijati, rekao je Jozanović, koji o cijeni uređenja zasad nije želio govoriti jer, kako je rekao, "još nisu završili s izračunima".

Na pitanje hoće li Bunarina osvježiti svoju ponudu i Puljanima ponuditi nešto novo i povoljno, Jozanović kaže da su cijene i ponuda pića definirani koncesijom i natječajnom dokumentacijom.

Pristupačne cijene

- Zasad će u ponudi biti samo piće, a jela ćemo početi pripremati na proljeće. No, to više neće biti riba poput brancina ili jela a la cart koja se već nude u obližnjoj Ribarskoj kolibi. Cilj nam je ponuditi nešto drugačije. Zasad ćemo sigurno nuditi street food, srdelu i lignje na gradelama ili frigane, dakle jednostavna jela po pristupačnim cijenama, a kasnije ćemo ponudu širiti. Naime, mi niti nemamo uvjete za kompliciranija jela, ne bismo imali preopširan meni, radije ćemo nuditi dvije-tri stvari po prihvatljivim cijenama, rekao je Jozanović.

Tvrtki Fratarski koncesija je odobrena u razdoblju od rujna ove do konca prosinca 2016. godine, a obuhvaća ukupno 1.048 četvornih metara pomorskog dobra, od čega 877 kvadrata otvorenog, te 171 kvadrat zatvorenog prostora. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter