Kafic koordinirati s filmskim festivalom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pula Film Festival je 30. sijecnja preuzeo u posjed poslovni prostor kraj kina na pulskim Giardinima, koji je dotad u najmu imao "Krivi & Slade", te ga daje u zakup. Javna ustanova Pula Film Festival s tim je poduzecem sporazumno dogovorila da se dio njegovih dugovanja namiri iz dijela opreme koja se nalazi u tom prostoru, bivšem caffe baru Red Carpet.

Kako je na konferenciji za novinare u srijedu rekla ravnateljica Pula Film Festivala Zdenka Viškovic-Vukic, dugovanje je do 10. sijecnja na ime zakupnina iznosilo 161,4 tisuce kuna. Kako je vrijednost preuzete opreme 135,1 tisuca kuna, zakupac "Krivi & Slade" ostao je dužan još 26,3 tisuce kuna.

Suzana Požgaj, voditeljica opcih poslova Javne ustanove Pula Film Festival, istaknula je da je poslovni prostor koji se zajedno s prizemljem i dvjema galerijama proteže na 138 kvadrata namijenjen obavljanju ugostiteljske i trgovinske djelatnosti i u njemu ce se pretežito pripremati i usluživati slastice, pica i napici te proizvodi iz vlastite djelatnosti.

- Prostor se daje u zakup na odredeno vrijeme, u trajanju od deset godina. Pocetna cijena je 130 kuna po kvadratu mjesecno bez PDV-a, a jamcevina iznosi sto tisuca kuna. Pisane ponude potrebno je dostaviti najkasnije do 9 sati 20. veljace poštom ili osobno u pisarnicu Grada Pule. Otvaranje i razmatranje ponuda bit ce u prostorijama Komunalne palace 23. veljace u 10 sati, rekla je Požgaj.

Prostor ce se moci i razgledati u ponedjeljak, 13. veljace od 9 do 10 sati. Osim cijene, vrednovat ce se dužina ugostiteljskog staža te program rada koji su ponuditelji obavezni dostaviti. Programom rada zakupnik garantira da ce profesionalno i inovativno obavljati tražene djelatnosti uvažavajuci djelatnost Pula Film Festivala te organizirati dogadanja u skladu s njegovim programima i u suradnji s tom javnom ustanovom, posebice za vrijeme odvijanja filmskog festivala, receno je na konferenciji.

Prva ovogodišnja konferencija Pula Film Festivala bila je prilika i za rezimiranje prošlogodišnjeg rada kina Valli. Tanja Milicic, voditeljica filmske produkcije i kina, istaknula je da je prošla godina prema broju posjetitelja bila rekordna.

Lani je na 1.278 projekcija prikazano 326 dugometražnih i kratkometražnih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova. Ukupno, u kinu su bila 73.273 posjetitelja, što je cak 3.258 više u odnosu na godinu ranije. (S. ROJNIC SINKOVIC, snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter