Kadrovske promjene na Radio Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nova glavna urednica Radio Pule od 1. srpnja bit ce Tatjana Kaštelan, dosadašnja urednica Informativnog programa, a naslijedit ce Silvu Celebrini, koja se vraca u gospodarsku redakciju Prvog programa Hrvatskog radija, otkud je prije tocno dvije godine i tri mjeseca došla na celo Radio Pule.

Na pitanje je li pad slušanosti ili neki drugi ekonomski ili profesionalni razlog njene smjene, Celebrini je jucer izjavila da su posrijedi privatni razlozi.



U Pulu je došla 1. travnja 2008., naslijedivši tada na mjestu glavnog urednika Budimira Žižovica, koji je na toj poziciji bio šest godina. Ocjenjujuci svoj mandat na celu Radio Pule kratko je kazala: "Napuštam sredenu situaciju, ureden radio. Cijela redakcija funkcionira vrlo dobro. Vjerujem da ce kolegica Tatjana tako i nastaviti".

Na pitanje hoce li mijenjati uredivacku politiku, Kaštelan nam je rekla da se samim dolaskom na celno mjesto radija podrazumijevaju neke promjene, ali da ce one biti u cilju unapredenja programa Radio Pule i porasta slušanosti. Na njeno dosadašnje radno mjesto, ono urednice Informativnog programa, dolazi Džana Banic, dosadašnja novinarka Radio Pule.



"Cilj mi je još se više približiti slušateljima. Uvijek sam isticala da Radio Pula ima dvije komparativne prednosti, a to su jak i kvalitetan informativni program te iznimno bogat fundus tradicijske istarske narodne baštine, što cemo i dalje njegovati", kaže Kaštelan.

Smjena na celu Radio Pule nije i jedina znacajnija kadrovska promjena na ovom radiju. Nakon deset godina zajednickog voditeljskog rada danas svoju zadnju radijsku emisiju "Dva deca" ureduju i vode Mario Bencic i Alfredo Kociancic, najpopularniji voditeljski par Radio Pule. Dvojac je potvrdio našu neslužbenu informaciju o njihovom trajnom odlasku s radija.



Na pitanje je li voditeljska samostalnost razlog njihove smjene, Bencic odgovara da se ne radi o smjeni. "Ne, nije smjena. Sami smo rekli: 'Idemo ca'. Postojalo je, doduše, izvjesno preduvjerenje da ce nas u suprotnom netko potjerati. Mi na Radio Puli imamo tek honorarni ugovor i ugovor nam se vec 15 godina produljuje iz mjeseca u mjesec. To baš i nije sigurno. Ja sam 16, a Alfredo 15 godina na Radio Puli", kaže Bencic.

Dvojac odlazi na Radio Giardini, koji djeluje u sklopu Istarske radio mreže (IRMA), a tamo ce vec od iduce subote 3. srpnja voditi slicnu subotnju emisiju od 7.30 do 12 sati, ali sada pod nazivom "U2". (Z. ANGELESKI)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. VIŠE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter