Kadeti u Umagu igraju kvalifikacije za EP u rukometu

Vili Bassanese i Tomislav Lukić
Vili Bassanese i Tomislav Lukić

Na konferenciji za novinare u umaškoj gradskoj vijećnici djelatnici Hrvatskog rukometnog saveza predstavili su program kvalifikacijskog turnira za prvenstvo Europe na kojemu uz Gruziju, Makedoniju i Nizozemsku sudjeluje i kadetska reprezentacija Hrvatske, igrači rođeni 1996. i mlađi. Na ovom skupu pojavili su se predstavnici svih zemalja koje će sudjelovati na turniru, uz izaslanika EHF-a Ivana Dolejsa iz Češke, koji je Umagu uručio još jedno priznanje - plaketu Europske rukometne federacije.

Stožerna rukometna organizacija je za taj turnir izabrala Umag kao domaćina zbog čega je u ime HRS-a gradonačelniku Viliju Bassaneseu zahvalio Tomislav Lukić i uručio mu u znak zahvalnosti plaketu HRS-a. Znajući da je Umag prepoznatljiv po rukometu, kao i po ostalim sportovima, odabir je upravo pao na taj grad u kojemu je netom pripreme za EP završila i najbolja hrvatska reprezentacija.

- Želja nam je izboriti plasman na prvenstvo Europe, u čemu bi nam mogla pomoći sva ova pozitivna rukometna klima koja vlada u Umagu. Ulaz je slobodan, tako da apeliramo na sve ljubitelje sporta i rukometa da dođu bodriti naše darovite rukometaše, kazao je Tomislav Lukić. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter