Kada su glazba i ples život, odricanja nisu teška

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

 

Druga sezona razgovora u organizaciji i režiji Instituta Mediteran, odnosno Filipa Zoričića i Dine Cvek u pulskom Shipyardu naslovljena „Ćakulin“, u petak navečer predstavila je uvijek zainteresiranoj publici Devina Juraja i Nicole Živolić. Najkraće rečeno – oni su mladi, talentirani, sposobni, a dodajmo uz to – i lijepi.

Naravno, kakvo bi to predstavljanje plesača i pjevačice bilo da se nisu predstavili i plesnom točkom, odnosno pjevanjem. Devin se predstavio u koreografiji s kolegicom Noom, a Nicole je pokazala raskoš svoga glasa. 

Pohađaju „Lipu“ 

Nazočni su mogli saznati da su Devin i Nicole do uspjeha došli marljivim i napornim radom, da je tu bilo i odricanja, no da ništa nije teško kada se radi nešto što se voli. Naravno, kazali su da se stalno uči, da je za uspjeh potrebno puno truda i rada te ne odustati, a uz dobru organizaciju moguće je uskladiti nastavu i ove umjetnosti.

I Devin i Nicole pohađaju Školu za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu i to čak isti razred, a i to je bila prilika za suradnju te za nastanak spota. Kažu da imaju dosta ideja o tome što raditi, a budućnost će pokazati kako će se njihovi planovi razvijati. Njihova velika ljubav je ples, odnosno pjesma, no kada su shvatili da je to ono čime se žele baviti u životu – tu je počela njihova umjetnička priča.

Porečanka Nicole Živolić s12 godina osvojila je drugo mjesto na porečkom festivalu Voci allegre, a već sljedeće godine je pobijedila.

- Tada sam shvatila da je glazba moj prioritet u životu, i da se želim time baviti, a odricanja mi nisu bila teška, kao niti naporno vježbanje i usavršavanje, veli Nicole.

Uz neosporni talent i puno truda i rada, privatnih satova pjevanja i stručno vodstvo mentorice Ane Kučan Jakšić, pripremala se za razne izvedbe. Prijavila se tako na televizijski show "Zvjezdice" na kojem je stekla veliko iskustvo i zaslužila brojne pohvale stručnog žirija. Na uskršnjem pjevačkom online natječaju osvojila je mjuzikl edukaciju u Školi pjevanja Husar-Tomčić u Zagrebu, a iste godine pobjeđuje na festivalu "Pula pjeva". Ove je godine na Kpop natjecanju u Zagrebu u duetu s Benjaminom Šuranom osvojila prvo mjesto, a u rujnu i prvo mjesto na riječkom festivalu Risongić.

Trenutno pohađa dvije srednje škole, uz „Lipu“, ide i u srednju glazbenu, a glazbena akademija joj je u planu za budućnost.

Devina Juraja šira je publika mogla upoznati prije godinu dana kada je nastupao u finalu Supertalenta. I on je u ranoj mladosti zavolio ples jer se u toj umjetnosti vrlo dobro našao, to mu je uvelike pomoglo da odraste i da se realizira.

Bavi se plesom od svoje dvanaeste godine, a sve je započelo u plesnom studiju Sense and Dance u kojem pleše i danas. Osim spomenutoga, pohađa još nekoliko plesnih klubova u kojima razvija različite plesne stilove, iako mu je urbani najdraži. 

Stalna usavršavanja 

No, budući da plesne edukacije nikada dosta, Devin je dodatna iskustva stekao na raznim plesnim radionicama koje su vodili međunarodni instruktori. Nagrađivan je posebnom nagradom za najperspektivnijeg plesača mladih na plesnoj smotri Istarske županije u Pazinu, dok na međunarodnim natjecanjima u Beču i Pragu osvaja prva mjesta u različitim kategorijama, kako u solo izvedbi, tako i u duetu te grupnim izvedbama.

Osvrnuo se i na snimanje indijskoj filma u Bollywood produkciji, što je odradio prije nekoliko mjeseci, a to mu je bilo iznimno iskustvo jer je stekao nova znanja i vještine, upoznao nove ljude te otvorio vrata i za druge suradnje.

Zahvaljujući televizijskom iskustvu naučio je suzbiti tremu i usavršiti javne nastupe, tako da je nastupio kao predavač na konferencijama TedX i Inspire me. Sudjelovao je i u spotovima Ivane Majcan, riječke skupine The Ant te u videospotu plesača Kobia Rozenfelda iz Los Angelesa.

Ovim mladim umjetnicima vrlo je važna i podrška obitelji, koju dobivaju u velikoj mjeri od samih početaka. (Vanesa BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter