Kada školarci bacaju boće

Bližanje
Bližanje

Ukupno po 11 učenica i učenika nižih razreda iz šest istarskih osnovnih škola - Vladimira Nazora iz Pazina, Petra Studenca iz Kanfanara, Ivana Gorana Kovačića iz Čepića, Vazmoslava Gržalja iz Buzeta, Šijane iz Pule i Poreča, odnosno najbolji s prethodno održanih šest kvalifikacijskih natjecanja, natjecalo se u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože u velikom finalu druge sezone projekta Boćajmo u školi.

Riječ je o projektu koji provodi Zbor trenera Istarskog boćarskog saveza, s ciljem populariziranje boćanja i privlačenja što više mladih da se bave boćanjem, ali i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje.

U natjecanju u bližanju i gađanju cilja malim boćama kod djevojčica najbolja je bila Ema Tomišić iz Kanfanara, s 23 bodova, dok je kod dječaka drugu godinu za redom pobijedio Ivan Načinović iz Čepića osvojivši 34 bodova.

Na kraju natjecanja najboljima su nagrade podijelili predsjednik i dopredsjednica IBS-a Franko Buda i Tanja Grubiša.

Najbolji na finalnom natjecanju, osim s peharima nagrađeni su i s prigodnim nagradama, između ostalog besplatnim boravkom u tradicionalnom kampu Istarskog boćarskog saveza predstojećeg ljeta u Poreču.

Cijeli projekt Boćajmo u školi osmislila je Tanja Grubiša, inače prosvjetna djelatnica, ali i aktivna boćarica Labina, a u praksi ga je realizirao Valter Ivančić, nekadašnji proslavljeni reprezentativac i dvostruki svjetski prvak, danas predsjednik Zbora trenera IBS-a. Ivančiću su u finalu pomagali školovani treneri boćanja Igor Vretenar i Davor Koraca, te diplomirani kineziolog Toni Labinjan.

Rezultati finalnog natjecanja

Učenice: 1. Ema Tomišić, 23 boda, OŠ Petra Studenca Kanfanar; 2. Ani Londero, 20 bodova, OŠ Vladimira Nazora Pazin; 3. Karla Levak, 19 bodova, OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić;

Učenici: 1. Ivan Načinović, 34 bodova, OŠ Ivana Gorana Kovačića Čepić; 2. Nino Majcan, 24 bodova, OŠ Vladimira Nazora Pazin; 3. Aleks Brajković, 23 bodova, OŠ Vladimira Nazora Pazin

(L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter