Kada se brani domovina tu nema ustupaka

Prijem u povodu 25. obljetnice ustroja 154. brigade (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Prijem u povodu 25. obljetnice ustroja 154. brigade (G. ČALIĆ ŠVERKO)

U povodu obilježavanja 25. obljetnice ustroja 154. brigade Hrvatske vojske, gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić i dogradonačelnica Ana Pernić upriličili su prijem za članove zapovjedništva 154. brigade Hrvatske vojske. Središnja svečanost 25. obljetnice održat će se 1. i 3. prosinca u Pazinu pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Ustrojena 1. prosinca 1991. godine temeljem odluke Ministra obrane Republike Hrvatske u Pazinu, 154. brigada Hrvatske vojske bila je sastavljena od vojnih obveznika Buzeštine, Labinštine, Pazinštine, Poreštine te onih s područja nekadašnje Bujštine.

- Buzećani kao i svi vojni obveznici u sastavu 154. brigade dali su značajan doprinos u Domovinskom ratu. Na najbolji način predstavljali su Istru, osvjetlali su obraz Istarske županije i pokazali da kada se brani domovina tu nema ustupaka već su svi kao jedno, rekao je Žulić uz zahvalu svima koji su zaslužni da je 154. brigada uspješno odradila sve zadaće na bojištima na kojima je ratovala.

Livio Lanča, član koordinacije udruga proisteklih iz 154. brigade koja priprema program obilježavanja 25. obljetnice, predstavio je dvodnevne sadržaje. Tako će se 1.prosinca u 18 sati u Spomen domu u Pazinu predstaviti monografija "154. brigada u Domovinskom ratu", a 3. prosinca nakon polaganja vijenaca na središnji križ na gradskom groblju Moj mir u Pazinu i mise zadušnice za poginule branitelje i žrtve Domovinskog rata u župnoj crkvi sv. Nikole u Pazinu, u 18 sati održati svečana akademija u velikoj koncertnoj dvorani Spomen doma u Pazinu.

Prijemu kod buzetskog gradonačelnika bio je nazočan dio časnika i dočasnika buzetskog područja, iz sastava zapovjedništva 154. brigade, Zdravko Silić, Igor Jakac, Radovan Krota, Davor Stanić, Rodoljub Ilić, Aldo Šverko i Edo Jerman. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter