Kada ROBA stvara novu robu


Da u Hrvatskoj ima sve više dobrog dizajna i dizajnera, potvrdila je i novinarka uglednog Forbesa koja je tik pred Novu godinu iskoristila priliku za predstavljanje rada hrvatskih dizajnera, a u njihovom otkrivanju pomogao joj je Darko Dominik, osnivač Prostora u zagrebačkoj Mesničkoj ulici, jednog od prvih concept trgovina u Hrvatskoj. Na listi najboljih domaćih modnih dizajnera tako su se našli modni brend ROBA, Sanja Rotter kao dizajnerica nakita i namještaja Woodoir i modni dvojac Madame Demode.

Da stvar ili ROBA bude interesantnija, popularni modni brend koji sve više dominira europskim modnim vodama osmislila je Puljanka sa zagrebačkom adresom i trgovinom Branka Šćepanović.

I dok mi još uvijek kupujemo prošlogodišnje kolekcije na sezonskim sniženjima, Branka to radi po postulatima ozbiljne modne industrije i već je osmislila ljetnu kolekciju koju je promovirala ovih dana, i to u nešto pojačanom izdanju.

- Uspješna ROBA sport-luxe kolekcija SS 2014 dobila je zimsko pojačanje – capsule kolekciju majica za čiju je kampanju zaštitno lice postala Doris Fatur dobitnica Elle Style nagrade za najbolju mladu stilisticu koja savršeno funkcionira i u ulozi modela ove zimske capsule sport-luxekolekcije. Capsule kolekcija slijedi minimalistički princip zadan prethodnom, proljetno-ljetnom sport-luxe kolekcijom - majice crne i bijele boje izrađene su od rupičastog, mash materijala i pamučne felpe dok stilske akcente čine satenske trakice i reinterpretacija printa poljupca Dora+Maja For the Love of ROBA (DLS Edition 2010) u crnom lak printu." Objasnila je Branka svoju novu kolekciju.

Doris potpisuje i styling koji je ostavila minimalističkim, kombinirajući ROBA majice s prevelikim hlačama muškog i ženskog kroja, kratkom suknjom te sjajnim i mat uskim hlačama. Poznata stilistica nove je modele nosila s komadima iz svog ormara te tako pokazala kako ih se može uklopiti u vlastiti stil. Fotografije kampanje potpisuje mladi fotograf Denis Butorac, za kosu je zaslužna Ivana Marušić, a make-up Ana Rajić. Osim zagrebačke matične trgovine, ROBA je stigla i u Istru te je se može naći u Prostoru u Rovinju te KOMO storeu u Puli. (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter