Kad zasvira 30 kilometara selotejpa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedinstveni umjetnicki dogadaj, koji je dosad doživio medunarodnu afirmaciju na mnogim renomiranim svjetskim festivalima vizualne umjetnosti i dizajna, dobivši prve nagrade u Berlinu na manifestaciji "Berlin May" i u Becu na "Vienna Designe Week", u petak ce se zbiti u potkrovlju bivše Tiskare s pocetkom u 21.30 sati.

Dogadaj organizira Audioart festival u okviru manifestacije Muzeja suvremene umjetnosti Istre "Tu smo 2".

Rijec je prostornim instalacijama hvaljenog umjetnicko-dizajnerskog kolektiva Numen/For Use (Sven Jonke, Nikola Radeljkovic, Christoph Katzler), izgradenih od cak 30 kilometara selotejp trake.

Nanošenjem brojnih slojeva trake grade se impresivni volumeni, a instalacija dobiva organski oblik. Ulaskom posjetitelja cijela se skulptura transformira u arhitektonski prostor.

Instalaciju u ex Tiskari izvode Ante Krizmanic, Krešimir Pauk i Miran Križanic, uz veliku pomoc maturanata pulske Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Mije Miletic, Argona Razzija, Luane Lojic, Sare Živolic, Martine Ukic, Petre Orbanic i Marije Sekulic.

Instalacija se postavljala 220 sati, a zvukovi samog lijepljenja selotejpa poslužili su kao glazbeni input braci Alenu i Nenadu Sinkauzu iz grupe East Rodeo te Vedranu Peternelu, okupljenih za ovu priliku u Zli trio. Oni ce u petak pred publikom transformirati taj zvucni zapis instalacije u artikuliranu audioformu, a sve pod nazivom "Tape".

Audioart festival, inace, inicira suradnju izmedu glazbenika i dizajnera te prepoznaje procesualnost izrade instalacije kao moguceg glazbenog inputa. Za vrijeme live izvedbe prikazivat ce se fotografije Igora Zirojevica snimljene tijekom pet dana postavljanja instalacije, a u nastavku veceri glazbu ce puštati DJ Borut.


Podijeli: Facebook Twiter