Kad vrag diktira modu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Film "Vrag nosi Pradu" pokušao je docarati kako je pakleno raditi pod diktaturom Anne Wintour, a "The September Issue" (Rujansko izdanje) ce pokazati da ona stvarno drži sve konce u svojim rukama.

Rujan je mjesec kada se ulažu sve snage u novi broj svakog modnog magazina što je 2007. rezultiralo nevjerojatnim uspjehom Voguea o kojem se danas može samo sanjati... i snimati film.

"The September Issue" je film koji dokumentira stvaranje "povijesnog" broja kada je americki Vogue izašao u svojem najdebljem izdanju ponajprije zahvaljujuci nevjerojatnih 727 stranica reklama, dok se s naslovnice smiješila Sienna Miller.

Na premijeri filma u Sundanceu redatelj R.J. Cutler rekao je kako se ozloglašena Anna Wintour, koja vec 20 godina ureduje Vogue i time je prava zvijezda ovog filma, ipak nije previše petljala u njegov dokumentarac, pa je na filmskoj vrpci ostalo zabilježeno kako Wintourova smatra Siennu prezubatom i neukrotive kose te nesposobnom za poziranje zbog cega dolazi s idejom da se njeno lice "zalijepi" na sliku iz arhive na kojoj je glumica zauzela bolju pozu.

Maltretiranje asistenata i zaposlenika magazina takoder nije prošlo ispod radara, a u dokumentarcu je i prikazano utjecanje na kolekcije poznatih dizajnera od Prade do De la Rente, te otkriveno kako urednica, koju je spisateljica Lauren Wiesbergen opisala u romanu "Vrag nosi Pradu", favorizira Ninu Ricci i nekadašnjeg glavnog dizajnera branda Oliviera Theyskensa.


Podijeli: Facebook Twiter