Kad srce kaže - Viva la Pola!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom vikenda se u klubu Uljanik održalo 7. izdanje Viva La Pola! festivala. Zloglasno praznovjerje da ce na petak 13., prve veceri festivala, nešto poci po zlu, srecom, nije se ostvarilo jer najavljivana kiša je izostala te nije promijenila planove organizatora.

Prvu festivalsku vecer otvorio je pulski bend Radio Aktiv, koji je nastupio pred malobrojnom publikom no potvrdivši status kvalitetnog mladog benda.

Pozornicu je potom zauzela grupa vec poznata pulskoj publici - The Rock Flock iz Pleternice. Gitaristica i pjevacica Tina, basistica Ana i bubnjar Hrvoje korektno su odradili svoj nastup.

Vidno raspoloženi clanovi Udava okupirali su pozornicu, ali i pozornost posjetitelja. Glasni do bola, energicni i ekscentricni odveli su svoj nastup na viši nivo gdje je, osim dobre glazbe, smješten i scenski nastup.

Susjedi iz Beograda, grupa Repetitor, u svom je stilu otpjevala autorske skladbe, a Deafness By Noise svakako su u najmanju ruku bili glasni.

Talijanski bend Exilia izvedbom je definitivno ostavio traga u ušima publike stvorivši odlicnu atmosferu za nastavak programa kada su nastupili headlineri prve veceri - britanski punk veterani Vice Squad. Beki Bondage, malena, ali energicna pjevacica, oduševila je one u prvim redovima kako glasom tako i stasom.

Posljednji su na petak 13. nastupili Let 3 u svojim tipicnim lakiranim balonerima, s brcinama, masni i znojni. Kako i uvijek, raspametili su okupljene miksom starih i novih stvari.

Druga vecer bila je nešto blaža, ali samo zbog povremenih kapi kiše. Sparina se spustila, a oblaci razišli. Odlican pulski Arthrone otvorio je subotnji program, a njihov je instrumentalni metal u startu oduševio okupljene.

Vizualno atraktivne i izgledom plahe nastupile su slovenske Hellcats. Osim njihovog singla, izvele su i par obrada obogativši pritom svoj scenski nastup slovensko-hrvatsko-engleskom komunikacijom s publikom.

Energicni rijecki Pasi i pulski Popeye raspalili su okupljenu publiku koje je bilo u nešto vecem broju nego prethodne veceri pa je, osim pjevanja s publikom, njihove nastupe obogatio i povremeni pogo pred binom.

Nakon 20 godina pred Puljanima je nastupila domaca grupa Devastation, ali u novom izdanju. Od originalne postave ostao je pjevac Alex, a sudeci prema ovacijama i reakcijama publike, njihov posljednji nastup kao da je bio jucer, a ne prije 20 godina.

Bend Gužva u 16-ercu dodatno je pripremio teren za daljnje plesanje, pjevanje i odlicno druženje izvevši svoje skladbe poput "Mene više nema", "Kifla", "Brigade" i ostale.

Srpski hard core bend Ritam Nereda gostovao je prvi put sinoc u Puli kao headliner druge veceri, a njihov je nastup, sudeci prema naguranoj masi pred binom, ocito bio pun pogodak.

Veterani pulske scene, a i šire, KUD Idijoti svojim su energicnim nastupom napravili pak totalni raspašoj dok su ulicom odzvanjali stihovi skladbi poput "Bandiera Rossa", "Za tebe", "Mi smo ovdje samo zbog para" i ostalih.

Ali ni to nije ništa novo jer vec je dobro znana cinjenica da, kad god i gdje god KUD Idijoti nastupe, publike uvijek ima i atmosfera je odlicna.

Njihovim je nastupom okoncano ovogodišnje izdanje Viva La Pola! festivala, a vrucu atmosferu koja je gorjela ova dva dana rashladio je žestoki pljusak najavljivan danima koji se naglo spustio samo par minuta nakon nastupa Idijota.


Podijeli: Facebook Twiter