Kad spasioci osvajaju zastavice

Tko će prvi zgrabiti zastavicu?
Tko će prvi zgrabiti zastavicu?

U sklopu dvodnevnog natjecanja spasilaca na moru, koje tijekom ljeta angažiraju Arenaturist, Grad Pula i Općina Medulin, u srijedu navečer je na odbojkaškom igralištu pored beach bara Barracuda u Medulinu održano natjecanje u disciplini osvajanja zastavica ili tzv. beach flag.

U ovoj disciplini natjecateljima je vrlo važna koordiniranost pokreta, dobri refleksi te brzo trčanje po pijesku. Natjecalo se 26 muškaraca i osam cura.

- Natjecatelji leže potrbuške na pijesku okrenuti leđima prema zastavicama i na zvuk zviždaljke trče prema njima. Zastavica ima uvijek jedna manje nego natjecatelja, tako da treba biti vrlo brz i spretan da bi se "ulovila" jedna od zastavica.

Osim što mora biti dobar plivač, spasilac treba biti i dobar trkač pa se u ovom dijelu natjecanja vidi i razina tih sposobnosti, rekao je predstavnik organizatora natjecanja Marin Pekica iz Istarskog spasilačkog kluba Boškarini.

Među natjecateljicama u srijedu je najbolja bila Petra Liović, druga Beate Lazarević, a treća Ela Kupres. Prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Saša Kutlača, drugo Deni Žmak, a treće Robert Piljan. Održavanje natjecanja omogućili su sponzori odnosno Crveni križ Istarske županije, Arenaturist i Općina Medulin.

Dan ranije održano je natjecanje u plivanje na 200 metara na pulskim Valkanama na kojem se natjecalo 27 muškaraca i deset žena. Paula Klunić bila je najbrža, druga je bila Anđela Vrljić, a treća Doris Berečić. Među muškima najbrži je bio Ivan Rakić, drugi Vedran Siljan, a treći Denis Taletović.

U štafeti su nastupili mješoviti timovi, a najbolji je bio tim u sastavu Paula Klunić, Vaso Vulin i Ivan Rakić. Drugo mjesto je osvojio tim u sastavu Doris Berečić, Roberto Rauch i Robert Piljan, a treće tim u kojem su bili Beate Lazarević, Marin Pekica i Antonio Šterpin.

U ukupnom poretku dvodnevnog natjecanja odnosno zbrajanjem bodova svih utrka među muškima je pobjednik Vedran Siljan iz spasilačke službe Arenaturista dok je od žena najbolja bila Petra Liović iz spasilačke službe Grada Pule. (piše i snimila T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter