Kad Šime Gržan zabija, Puljani pobjeđuju

Šime Gržan (D. ŠTIFANIĆ)
Šime Gržan (D. ŠTIFANIĆ)

Šime Gržan je na "Drosinu" stigao u zimskoj stanci i na proljeće se dvaput upisao među strijelce, ali ni njegovi golovi nisu uspjeli skinuti prokletstvo nepobjeđivanja koje je u tom periodu vladalo nad nogometašima Istre 1961. Ta dva pogotka, postignuta na gostovanju kod Splita i na domaćem ogledu sa Zagrebom, bila su dovoljna tek za jedan "mršavi" bod, a kad su s novom sezonom i promjenom za zeleno-žutim kormilom zapuhali neki novi vjetrovi, ustalilo se i novo pravilo koje kaže da kad Gržan zabija, Puljani pobjeđuju. 

Naime, krilni napadač postigao je u ovoj sezoni tri gola na tri utakmice i na svakoj je Istra 1961 upisala tri boda.

Istina, strijelac na te tri utakmice, gostujućoj sa Splitom te domaćima s Interom i Cibalijom bio je i Theophilus Solomon, ali njemu je stopostotni učinak pokvarila činjenica da je na još dvije utakmice, domaćom s Lokomotivom i gostujućom s Cibalijom, pogodio protivničku mrežu, a na njima su "zeleno-žuti" stigli samo do boda. Shodno s time, možemo reći da jedino Gržanov pogodak garantira pobjedu pulskog prvoligaša. 

- Nadam se da će se tako i nastaviti, da ću ja nastaviti zabijati i da ćemo mi te utakmice rješavati u svoju korist, ali ne bih imao ništa protiv da mi nastavimo pobjeđivati, a da ja ne budem strijelac. Nije problem, mogu moji golovi i izostati, ali držimo se mi zasad ovog što je sigurno - sa smiješkom je 22-godišnji Zadranin komentirao tradiciju koja je zaživjela ove sezone. Jedna druga, u koju je on također bio involviran, prekinuta je u subotu.

- Imao sam sa Stepčićem dogovor za sreću da mu uvijek ja dam loptu prije izvođenja kaznenih udaraca i prva dva puta, protiv Splita i Intera, to je upalilo i on bi zabio gol. Ovom prilikom nije, Matković se još jednom pokazao nesavladivim te nakon što je u Vinkovcima obranio udarac s "bijele točke" Luciu sada je to napravio i Stepčiću, ali sreća u nesreći je da se lopta odbila meni tako da je na kraju sve dobro završilo. (Ivica CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter