Kad si djeca pruže ruku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tradicionalna manifestacija Girotondo dell'amicizia (Kolo prijateljstva), susret djece polaznika talijanskih vrtica Istre, Primorja i Slovenije, koja se ove godine održava deveti put, okupila je više od 330 mališana i 55 odgajatelja u pulskoj Areni.

Amfiteatar je bio savršen okvir za ono što je slijedilo, a to je pjevanje himne manifestacije "Mano nella mano" i formiranje velikog kola prijateljstva. Glazbenu podlogu raspjevanoj djecici pružio je Puhacki orkestar grada Pule pod vodstvom Branka Okmace.



Djeci su se pozdravnim govorima obratili pulski gradonacelnik Boris Miletic, predsjednik Talijanske unije Furio Radin, pulski dogradonacelnik i predsjednik Zajednice Talijana Fabrizio Radin, saborski zastupnik Tonino Picula i predstavnik parlamenta Republike Italije pri parlamentarnoj skupštini OESS-a Riccardo Migliori.

Djevojcice i djecaci iz Izole, Poreca, Umaga, Rijeke, Kopra, Pirana, Rovinja, Novigrada, Labina, Brtonigle, Pule, Vodnjana, Fažane i Buja, podijeljeni u 17 grupa, sudjelovali su u radionicama na raznim lokacijamam u Puli kojima je cilj bio obuhvatiti sve vrste umjetnosti, od književnosti, preko slikarstva, dramske umjetnosti i plesa sve do kinematografije, a nisu izostale ni radionice novinarstva, povijesti, prirode i ocuvanja okoliša.

Bogati program u kojem je svatko mogao pronaci nešto za sebe i svoje afinitete ostvaren je u organizaciji Talijanske unije, Djecjeg vrtica Rin Tin Tin i Zajednice Talijana, dok su potporu manifestaciji pružili Grad Pula i Upravni odjel za društvene djelatnosti. Mališani su nakon odradenih radionica rucali u Circolu, a kao zadnje iznenadenje zbog kojeg ce se Pule još bolje sjecati bio je organiziran posjet pulskom podzemlju. (B. VINCEK, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter