Kad se male ruke slože

Servisiranje zrakoplova je vrlo sofisticiran posao (S. VRANČIĆ/CROPIX)
Servisiranje zrakoplova je vrlo sofisticiran posao (S. VRANČIĆ/CROPIX)

Danas točno u 21 sat kreće velika humanitarna aukcija pod nazivom "Kad se male ruke slože" koju je osmislila i na kojoj intenzivno od proljeća radi Puljanka Tamara Kalčić. Naravno, da tako velik i obimni posao ne bi mogla odraditi sama te je imala i vrijedne suradnike i to Slađanu Vošten, Davora Elianosona Sabattija, Anju Anjuha (udruga Pokloni mi budućnost), Igora Loparića (udruga Naš san njihov osmijeh), Sanju Čubrilo (udruga Ruka šapi), La Laa (udruga Snoopy), Mire Banković, Sanju Barlian (napuštene pulske šapice), Slađanu Božac (udruga Fejs puljani humanitarci)…

Stvorilo se zajedništvo

Cilj je putem aukcije, koja će trajati sedam dana, prikupiti donacije, u vidu licitacije usluga i predmeta, te novčane donacije za najpotrebnije sugrađane i napuštene šapice.

- Ideja je rođena spontano, jednog jutra kada sam zaželjela napraviti nešto za sve ove udruge koje, svaka na svom polju, rade nešto veliko i značajno za svoje štićenike i čiji rad pratim. Na ovakav način željela sam im se zahvaliti za sav trud. Kako je ideja rođena, tako su počeli stizati i određeni predmeti i usluge za aukciju i tada sam oformila grupu. Htjela sam da se stvori zajedništvo među svim tim vrijednim voditeljima udruga, koje rade stvarno velike stvari za našu sredinu, bilo da je riječ o djeci, starcima, potrebitima, napuštenim životinjama… I mogu reći da je moj prijedlog naišao na veliku podršku svih njih, svi su prepoznali tu energiju i to zajedništvo koje se odmah stvorilo. I to me čini sretnom, kaže nam Kalčić.

Aukcija će trajati sedam dana, a u ponudi će biti više od 250 donacija. Uglavnom je riječ o hand made proizvodima i umjetninama te brojnim uslugama.

Novac usmjeriti potrebitima

Prikupljeni novac bit će raspoređen na doista veliki broj korisnika. Naime, svi prikupljeni novčići iz aukcije i novčane donacije namijenjene su: kupnji djela božićnih poklona za djecu iz Dječjeg doma Ruža Petrović u suradnji s udrugom Probudi se i djecu iz Doma za odgoj djece i mladeži - projekt "Srce bez granica"; potom za plaćanje šestomjesečnog računa za marende za djecu čiji roditelji nisu u mogućnosti plaćati u suradnji s udrugom Pokloni mi budućnost; kupnji namirnica i higijenskih potrepština za najugroženije obitelji u suradnji s udrugom Naš San Njihov Osmijeh; za napuštene, ali voljene i nezaboravljene šapice ("Svaki pas koji izađe iz skloništa ili udruga za zaštitu i zbrinjavanje i nađe put do obitelji jedan je pas manje koji će izgubiti svoj dragocjeni život samo zato što ga vlasnik nije želio." C. Millan) u suradnji s udrugama Ruka šapi i Snoopy te drugim volonterima koji skrbe o napuštenim životinjama te za našu sugrađanku stradalu u prometnoj nesreći na Vodnjanskoj cesti koja je trenutno na rehabilitaciji. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter