Kad se jake ruke slože, nastane Parni Valjak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Labinjani su dobili ono što su godinama za dugih zimskih večeri i noći tražili. Dobili su na poklon od tvrtke Valamar, koncert kojeg će dugo pamtiti, koncert Parnog Valjka. U sklopu gradske manifestacije "Božić u centru", ove se godine zaista pogodio sam centar.

Tri je dana grad bio prepun ljudi, manifestacije na svim lokacijama, za svakoga ponešto. Adventske kućice u samom centru na Zelenicama, kao i koncert Parnog Valjka koji se održao uoči Božića, pred po slobodnoj procijeni više od četiri tisuće ljudi. U publici su se mogli vidjeti ljubitelji ove najpopularnije hrvatske grupe, od deset pa do osamdeset godina. A kako i ne bi kad Valjak "gazi" već više od četiri desetljeća našom glazbenom estradom.

Dva i pol sata, redali su se hit za hitom, bez prestanka, bez stanke. Labinom se čuo osebujan glas Akija Rahimovskog, a publika mu bila prateći vokal. Terase na okolnim zgradama pune ljudi, automobili registarskih oznaka iz Rijeke, Zagreba, Gospića, Karlovca, na parkiralištima kraj centra. Bila jer to večer i noć koje se ne zaboravljaju.

- Nakon višegodišnje stanke lani se skromno započelo s manifestacijom Božić u Labinu. Ove godine nastavljamo, ali koracima od sedam milja, rekli su organizatori na konferenciji prije dva tjedna kad su predstavljali događanja u Labinu, što su se zbivala od 22. do 24. prosinca, i bili su u pravu, bilo je to zaista sedam milja.

- Iznimno me veseli da se organizaciji jedne tako velike manifestacije, kojom se u Labin privuklo ljude s prostora čitave Istre pa i šire, u organizaciju priključio velik broj ljudi, tvrtki i poduzetnika, rekao nam je Sandi Sinožić, direktor Operacija Valamara. "Naš je poklon građanima bio besplatan koncert grupe Parni Valjak, bio je to naš skromni doprinos ove velike proslave u našem gradu. Pogotovo me raduje sinergija Grada Labina, javnih ustanova, poduzetnika, ugostitelja da takve manifestacije prerastu u nešto tradicionalno", kaže Sinožić.

Završetak koncerta Parnog Valjka u skoro jedan iza ponoći, bio se samo prividan. Iako nisu više svirali i pjevali, kod naklona, kako je rekao Aki, predivnoj labinskoj publici, nebo je osvijetlio dosad najveći vatromet u gradu, tako da su i glazbenici ostali ugodno iznenađeni. Bio je to poklon svima, još jedne rabačke turističke tvrtke, Maslinice d.o.o.

Silaskom "valjkovaca" s bine, tisuće ljudi se nisu razišli, ostali su još, mnogi do svitanja, uz glazbu DJ Nikole z Kukurini. Koncert i manifestacija za pamćenje, koja je u ove prohladne dane zagrijala srca građana.

Pokrovitelji i organizatori manifestacije su Valamar Riviera, Grad Labin, Maslinica d.o.o., TZ Grada Labina, Alkes, Rockwool, TE Plomin, Holcim, i Velesajam. (Napisao i snimio Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter